Бойко Борисов споделя, че в условията на усложнената международна обстановка правителството се опитва да задържи най-ниските данъци, да реализира икономически ръст от 3%, да завърши съдебната реформа, за да продължаваме да привличаме чуждестранни инвеститори.

«Днес присъствах на общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара. Почти няма пречиствателна станция в България, в която да съм отишъл и да не е немска.

Вижте снимки >>>

Европейските фондове, които идват в страната ни, голяма част са добре и за немските фирми, които са в България, с пряко участие в самите обществени поръчки или индиректно след това за тяхното производство и експедиция», добавя министър-председателят.

Германия като приоритет

«Германия ни е приоритет. В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел и с десницата, както и с лявата партия. Нямаме тема, по която да нямаме разбирания, помагаме си, те повече на нас, разбира се.

В тежките за Германия моменти, ние винаги сме заемали такава позиция, че да разбираме солидарността.

Разбира се, ако ме бяха послушали по-рано, нямаше да ги има тези проблеми с мигрантите, но по-тежките кораби, по-бавно завиват», коментира Борисов.

Балканският път

Премиерът се похвали, че накрая спряхме Балканския път, направихме каквото трябва, но милионите мигранти влязоха.

«Сега полагаме огромни усилия и се доказахме, че и в Шенген безспорно България е най-добрата и се провалиха много други държави, които имаха големи претенции.

Не искам нито България да става повод, нито някой да ни нарушава границите. Искам да строим, инвестираме и произвеждаме, за да живее народът по-добре», пише в заключение премиерът в личната си страница.