2699 броя контрабандни части за боеприпаси - гилзи, проектили и преса за патрони, откриха митнически служители в чекирания багаж на иранец на Летище Варна, съобщиха от Агенция "Митници".

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество те за иззети. Предприети са действия по образуване на административнонаказателно производство по реда на Закона за митниците.

Общата бройка на контрабандните части за боеприпаси е 2699.

Снимки: Агенция "Митници"

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември. На Митническия пункт на варненското летище той е преминал през "зелен коридор" без да декларира нищо. Заедно със служители от отдел "Сигурност" на летището и гранични полицаи, митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.

Открити са преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии, допълниха от Агенция "Митници".

Чужденецът преминал "зеления коридор" без да декларира какво носи на Летище Варна.