Една от тайнствените свидетелки по делото срещу Георги Семерджиев се появи в Софийския апелативен съд, но не бе разпитана заради отлагане на заседанието, съобщиха от съда.

Процесът срещу бившия футболист ще продължи на 22 февруари, а причината за отлагането е смъртта на един от частните обвинители (роднини на двете загинали млади жени - бел.ред) и необходимостта от време за конституиране по делото на наследник.

26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович загинаха на 5 юли 2022 г., когато 35-годишният Георги Семерджиев, седнал зад волана на луксозен джип "Ауди", помете такси на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Свети Наум" в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара.

В края на април м.г. Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса.

Досега пред магистратите не се бе явила нито една от двете тайнствени свидетелки, за които защитата на Семерджиев твърди, че са пътували в джипа му при катастрофата. Самият подсъдим обяви, че зад волана на луксозното ауди е била именно една от двете жени. Дали това е дошлата в съда днес жена или все още неоткритата свидетелка обаче не е ясно.

Междувременно адвокатът на Георги Семерджиев съобщи, че ще настоява за разпит на свидетелката, който ще бъде проведен на 22 февруари, при закрити врати, тъй като тя имала малолетни деца.

Изслушване на тези свидетелки беше поискано и на първа инстанция, но не бяха допуснати. Семерджиев дори изяви готовност да помогне за издирването на втората свидетелка, която - както той твърди, не познава, но я возел в колата във фаталната нощ, заедно с другата свидетелка. Според него също така двете жени не се познават и помежду си.