За да докаже, че не лъже, бизнесменът Иван Ангелов е заявил пред разпитващия го прокурор, че е готов да бъде подложен на детектор на лъжата. Адвокатът му Менко Менков обеща, ако се стигне дотам, медиите да бъдат поканени. Това стана ясно на излизане от разпит на Иван Ангелов, който бе извикан в прокуратурата по проверка на обясненията на Светослав Илчовски и сигнал на БОЕЦ. 

Той е предложил и Светослав Илчовски, който го обвинява за няколко престъпления, също да се яви на детектор на лъжата. Прокурорът не е казал дали е съгласен.

Ангелов е оставил в прокуратурата документи във връзка с търговия със зърнени култури. Той посочи, че за него е загадка това, което се случва, и не може да си го обясни. Като добави, че 99 процента от казаното от Илчовски не е вярно.

"Оставихме счетоводни документи за сделки между дружества на Илчовски и Ангелов. Клиентът ми обясни, че не е виждал клип с Миню Стайков, както твърди Илчовски", каза Менков.

Преди разпита Иван Ангелов се отрече пред медиите от думите си в парламента, че бившият премиер Бойко Борисов му е съдействал пред ветеринарните служби в Турция по повод износ на яйца. "Не, не, това е фактическа грешка", каза той и добави, че може би е имал предвид участието му в бизнес делегации в чужбина, с политици от различни политически сили.

"Фактическа грешка е, че Борисов ми е помагал за камион с продукция в Турция. Изнасяме по 70 камиона стока. Аз съм присъствал на много бизнес делегации - с премиери, с министри", обясни Ангелов след разпита по повод контактите му с бившия премиер. Отрече да се чуват често, както заяви пред комисията по ревизията.

Преди да влезе на разпит той се отрече и от твърдението, че е продал на печалба фурми, изпратени от Обединените арабски емирства по повод дарение на хранителни продукти. Той каза още, че неговият бизнес прави множество дарения.

"Не се притеснявам. Не съм пияница, не съм наркоман или жена от чужди ниви. Държа на работниците и семействата им. Моят бизнес е толкова мащабен и чист... Платил съм над 40 милиона данъци за последните 10 години. Сега от изявленията на Илочвски загубите ни са над 50 милиона лева", каза Иван Ангелов и добави, че неговият бизнес е чист. 

Иван Ангелов каза, че добрите им отношения със Светослав Илчовски се развалили заради сделка.

"През годините нормалните сделки между Илчовски и Ангелов са предварително купуване на продукцията на Илчовски. Плаща му се, Илчовски произвежда и тогава ги доставя. Случвало се е да има разлики в борсовите цени на пшеницата и царевицата. Илчовски решава, че ще загуби пари, връща вече платеното и го заплашва с убийство", каза адвокат Менко Менков.

"Илчовски много ми се моли да си изтегля жалбата за заплаха за убийство и го направих", каза Иван Ангелов.

Менков каза още, че прокуратурата не е питала Ангелов във връзка с кюлчета злато подарявани на бившия премиер Бойко Борисов и обясни, че това е невярно твърдение. Ангелов е бил питан обаче дали му е показван запис на Миню Стайков, но той е отговорил, че не е виждал такъв. Асоциацията на зърнопроизводителите в Стара Загора също са се обърнали към него, за да се заведат дела по повод твърдения за контрол на пазара на ренти, както и за палежи на къщи, за което говори другият зърнопроизводител Пламен Стоименов.