Апелативният спецсъд не уважи искането на Евгения Банева за налагане на по-лека мярка. Тя искаше да й бъде наложен "домашен арест", за да може да отглежда трите си малолетни деца, които били поверени в момента на роднини. Решението на първата инстанция бе потвърдено. Решението на съда е окончателно.

 

Бизнес дамата е обвинена за участие в престъпна група, присвояване, пране на пари и данъчни престъпления. В момента тя се намира в следствената килия.

Според тримата съдии има доказателства по делото, че Банева е виновна за престъпленията, в които е обвинена. Те обаче упрекнаха прокуратурата, че е повдигнала обвинения на бизнес дамата за това, че като изпълнителен директор на "Полимери" е присвоявала пари, но всъщност тя не е заемала този пост за времето, което твърди прокуратурата.

Магистратите прецениха, че заради тежките обвинения срещу Банева, на свобода тя може да извърши друго престъпление, но няма опасност  да се укрие.

Решението на съда е окончателно.

Съпругът и бизнесменът Николай Банев също е обвинен за присвояване и данъчни престъпления. Той също е с наложена най-тежка мярка "постоянен арест".