Бизнесменът Атанас Бобоков остава в ареста поне до следващия вторник, когато пред магистратите ще бъде представена тройно-медицинска експертиза. В нея ортопед-травматолог, хирург и физиотерапевт ще кажат дали той може да се лекува в домашни условия, каквото показва последната му медицинска експертиза, изготвена от болница "Лозенец", или може да бъде лекуван в МВР болница, както настоява прокуратурата. Това стана ясно от заседанието на Апелативния спецсъд днес.

Направените 2 експертизи досега са дали противоречиви становища, записаха апелативните спецсъдии в мотивите към решението си.

Защитата на бизнесмена не се съгласи с искането за нови изследвания. Според тях здравословното състояние на бизнесмена се влошава всеки ден, в който той е в следствения арест.

На днешното заседание изненадващо стана ясно, че от септември Атанас Бобоков и брат му са освободени от ръководството на двете управлявани от тях дружества. Това обаче нямало да попречи на обвиненията срещу тях, сочат от прокуратурата.

В началото на юни Атанас Бобоков остана за постоянно в ареста заради схемата с вносния боклук у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са разследвани по подозрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Другият от братята Бобокови - Пламен, е с мярката парична гаранция от 1 млн. лева.