Апелативният специализиран наказателен съд отложи заседанието, на което трябваше да разгледа мярката за неотклонение на бизнесмена Атанас Бобоков. Причината е заболяване на адвокатите му.

Единият бил със съмнение за COVID-19 и по препоръка на личния лекар му предстоял PCR-тест, а другият, Илиян Василев, също бил с нездравословно неразположение.

Прокуратурата е приложила 9 тома нови доказателства. Обвинението ще иска от Апелативния спецсъд да потвърди задържането на Атанас Бобоков в интерес на разследването, каза прокурор Мария Дойчева.

Преди дни от спецобвинението съобщиха, че при продължаващите процесуално -следствени действия в селища в четири области са били намерени почти осем тона опасни отпадъци, водещи към фирма "Монбат":

"Това са огледите на веществените доказателства от тези площадки в едно със снимков материал към огледните протоколи. На тези площадки са складирани отпадъци от дейността на "Монбат Рисайклинг" или опасни отпадъци, внесени в страната, пак от дружества на братя Бобокови, от Италия.

Атанас Бобоков е в ареста от края на май тази година по обвинение за участие в престъпна група, която се е занимавала с опасни отпадъци и иска да излезе на свобода.

В края на юли спецсъдът отказа да го пусне, а бизнесменът определи случващото се като фарс.

"Мислех, че правосъдието е за престъпниците. С шок установих,че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства", каза тогава Атанас Бобоков и заяви, че е готов да съди България за незаконен арест.