Трима американски президенти се озоваха във Филаделфия преди решаващия сблъсък между демократи и републиканци. Да подгрее съпартийците преди междинните избори там беше Тръмп, както и Байдън заедно с Обама.

Битката за Пенсилвания ще е от решаващо значение на изборите на 8 ноември, защото изходът от вота може да доведе до преминаване на Конгреса под контрола на републиканците.

Бившият американски президент Доналд Тръмп призова за "огромна вълна" републикански гласове на междинните избори на 8 ноември, за да бъде отвоюван Конгресът от демократите на президента Джо Байдън, предаде Франс прес.

На предизборна проява в североизточния щат Пенсилвания, който ще е от решаващо значение за изхода от вота във вторник, милиардерът, който не крие желанието си да се кандидатира през 2024 г., каза пред симпатизантите си: "Ако искате да сложите край на унищожението на нашата страна и да спасите американската мечта, тогава във вторник трябва да гласувате за републиканците, за да има огромна червена вълна", пише БТА.

Червеното е цветът на републиканците в САЩ.

Байдън също отиде в Пенсилвания. Във Филаделфия американският президент даде рамо на кампанията за кандидата за губернатор на Демократическата партия в Пенсилвания Джош Шапиро и кандидата за Сената на Демократическата партия, вицегубернатор Джон Фетърман, а с него беше и Барак Обама.

Снимка: БТА

Това ще е "решаващ" момент за бъдещето на американската демокрация, заяви на голям предизборен митинг Байдън, предаде Франс прес.

"Демокрацията е буквално върху изборната бюлетина. Това е решаващ момент за нацията и ние всички трябва да говорим с един глас", каза лидерът на демократите от сцената на зала във Филаделфия в подкрепа на партийните кандидати в щата Пенсилвания.