Броят на смъртните случаи от епидемията от коронавирус в северната италианска област Ломбардия се е увеличил с 546 за ден - до 3095, съобщиха регионалните власти, цитирани от Ройтерс. Това е най-голямото дневно увеличение от началото на епидемията, отбелязва агенцията.

Още снимки може да видите тук >>>

Регионалният социален министър Джулио Галера съобщи, че общият брой на заразените от началото се е увеличил с 3251 през последното денонощие и е достигнал 25 515.

Военни ванове се налага да превозват ковчези от Бергамо до други италиански градове, тъй като тежко засегнатият от коронавируса град отдавна вече няма място за многото починали от Ковид-19, предаде ДПА и БТА.

Близо 70 ковчега са били отнесени през нощта, така че починалите да могат да бъдат кремирани в друга провинция, съобщи днес агенция Анса.

Само в петък в Бергамо са починали близо 90 души. Областта в северния италиански регион Ломбардия е най-тежко засегнатата от пандемията част на Италия. Заразените са над 5100 души, а според експерти има и много случаи, за които не е съобщено.

Снимка: БТА/AP

Надяваме се скоро да видим светлината в края на тунела. Засега обаче все още тя не се вижда, каза кметът на Бергамо Джорджо Джори.

За съжаления строгият полицейски час и другите ограничителни мерки все още не са дали ефект срещу разпространението на вируса.

В района вече работи полева болница, която трябва да облекчи претоварения медицински персонал.

Епидемията в Италия се характеризира с най-високата смъртност в световен мащаб и не показва признаци на отслабване.