Една последните новаторски разработки Apple е свързана с иновативна технология, която обединява реалното и виртуалното - става въпрос за технология, която позволява изображението на компютърния дисплей да реагират в съответствие с движението на главата на потребителя по начин, подобен на използвания в т.нар. шлемове за виртуална реалност, които вече не са особена новост. 

Подобна функционалност, но адаптирана за използване с гейм конзолата Xbox 360 планира да реализира и компанията Microsoft в рамките на проекта, наречен Project Natal.

Патентът на Apple обаче не налага нахлузването на специален шлем. Вместо това движението на главата се следи от специална камера, а РС-то обработва регистрираните от нея данни и мести изображението на екрана в съответствие с движенията на потребителя. Засега тази разработка е замислена по-скоро като разширение на възможностите на обичайните интерфейси.

Новата технология засега носи работното название - "head-tracking" има и доста потенциални приложения, например в игри, за фиксиране на изображенията на специфични материали като метални конструкции, гланцови повърхности и др. Разбира се, подобни усещания ще направи компютърните игри значително по-реалистични и така ще спечелят нови "по-закоравели" потребили на виртуалната действителност.