Това съобщи говорителка на "Евростар", цитиран от АФП. "Не се продават билети", посочи говорителката. "Целта ни в момента е да можем да осигурим транспорт на хората, които вече имат билет", допълни същият източник.

"Евростар" започна независимо разследване на проблемите, заради които влаковете по тунела под Ламанша не се движат вече трети ден. Не се знае кога влаковете ще потеглят отново, признават от компанията.

Френският държавен секретар по транспорта Доминик Бюсро заяви днес, че прекъсването на трафика на влаковете "Евростар" под Ламанша между Париж и Лондон не е нормално и настоя за разследване, предаде БТА.
"Не може да се приеме, че този начин на транспортна връзка, който е основен между Франция и Великобритания и Белгия, както и с останалата част на европейския континент, не функционира, защото има сняг навън", заяви Бюсро.

"Министерството на транспорта ще започне разследване, за да установи какво става, как е станало и как да бъде избегнато в бъдеще", допълни той.

Над 55 000 резервирани пътувания бяха отменени досега, след като влаковете по маршрута спряха поради технически неизправности. Все още е неизвестна причината за срива в електрическата система на тунела, заради който пет влака заседнаха в него, а шести трябваше да спре извън него. Инцидентът предизвика гняв и паника сред пътниците. Някои от тях останаха под земята без храна и вода в продължение на над 15 часа и без да знаят какво се случва.

За желаещите да пътуват с други транспортни средства има още лоши новини. Почти половината полети от парижките летища "Шарл дьо Гол" и "Орли" бяха отменени заради лошото време. На летището в Брюксел също се образуваха огромни опашки от хора, желаещи да прехвърлят резервациите си за по-късна дата.