Курсът до Пловдив пък струва твърдо 50 лева за разстояние от около 8 км до центъра на града, предаде Дарик. Пасажерите, които пристигат от София, за да излетят от Летище Пловдив, обясниха, че се извозват в неотоплени и нелуксозни автобуси, без да им се предлагат кафе и закуски.
От Летище Пловдив обясниха, че авиопревозвачите са длъжни да осигурят храна и напитки за своите клиенти и да погрижат за комфорта им до крайната дестинация. Аеропортът разполага с осем стоянки и обработва нормално всички пренасочени от София полети.
След затварянето на столичното летище в Пловдив са обработени 48 самолета. Нямаме никакви технически затруднения, разполагаме с достатъчно стълби и можем да приемаме по 10-11 самолета от среден клас, но не за един час, както се очаква, подчерта директорът на Летище Пловдив Янко Янков.
След падането на мъглата над София до момента са приети около 250 пътници, пристигнали с два самолета. В четвъртък вечерта е отказано кацане на авиокомпания, но не заради липса на капацитет, а заради лоши атмосферни условия. Синоптичната прогноза е поне още две денонощия мъгливо време.