Те са 8375, като за същия период през миналата година са били 3477.

Регистрирани са и 238 катастрофи. От тях тежките са 53, като четирима души са загинали - при произшествия по опасния път Русе-Бяла, а 69 са пострадали, съобщи началникът на "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов на брифинг, цитиран от DunavMost.

Общо 32 962 нарушения на скоростта пък са регистрирани за четири месеца от стационарната камера на международния булевард "България" в Русе, който преминава през града и отвежда до ГКПП "Дунав мост".

Камерата на булеварда е засякла нарушители да се движат с над 100 км/час, като ограничението в участъка, в посока към граничния пункт, е 50 км/час.

Манов обясни, че заради Великденските празници ще има засилено полицейско присъствие на пътя, предаде БТА.

Главен инспектор Веселин Марков от противопожарната служба в Русе информира, че преди Великденските празници са извършени проверки в 56 църкви в региона. Установени са 14 несъответствия, сред които неработещи евакуационни осветления и пожарогасители с изтекъл срок. Дадени са предписания нередностите да бъдат отстранени.

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров призова гражданите да бъдат бдителни при посещенията си в храмовете, защото при събирането на много хора се активизират джебчиите. По тази причина и да не държат ценни вещи и пари в домовете си, ако ги напускат за повече дни.