За втора поредна година русенци са най-добрите готвачи в България.

Безапелационен успех постигна Александър Тодоров в категорията „Готвач на годината“ на 10-тото юбилейно издание на Националната кулинарна купа на България 2017, което се проведе в Пловдив, съобщи за Арена Медиа Ивайло Димитров от Chef's Club Ruse.

Над 120 топготвачи застанаха на старта на най-голямото кулинарно шоу в България. Турнирите се проведоха в Международен панаир Пловдив, а организатор е Българската асоциация на професионалните готвачи.

Миналата година състезанието отново бе спечелено от русенци – индивидуално и отборно. Тогава първи бе Владимир Тодоров, а отборно победители станаха момчетата от ресторант „Опиум“.

В категорията "Готвач на годината" се състезаваха индивидуално Александър Тодоров, Сали Али и Цветомир Маринов. Александър Енчев е втори в категория „Паста”, която е нова за състезанието.

Сали Али се класира на четвърто място, а Цветомир Маринов е седми. Победители в отборното класиране са Кулинарна академия- София.

В комисиите, които журираха, бяха включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от Белгия, България, Италия и Канада.

За първа година в тях намериха място петима русенци Живко Димитров, Ивайло Димитров, Алекс Иванчев, Петър Атанасов и Александър Енчев.