Един от създателите на новата партия "Продължаваме промяната", досегашният съветник на служебния министър Кирил Петков в икономическото министерство, напусна ръководството на "Шалом". Причината Даниел Лорер да депозира оставката си е неговото участие в политически проект, което се забранява от устава на еврейската организация.

"Ръководството на Организация на евреите в България "Шалом" се разделя с Дани Лорер с пожелание за много успех в работата му в политиката в името на промяната на България", съобщиха от "Шалом" в профила си във Фейсбук, като пожелаха успех на техния активист.

"Съгласно Устава на организацията, избрани лидери в управителните органи (Изпълнително бюро и Консистория) не могат да заемат ръководни политически постове. Затова, спазвайки Устава, вчера Дани Лорер депозира своята оставка в ОЕБ "Шалом", за да стане съучредител на "Продължаваме промяната", уточняват още от еврейската организация.

"За ръководстовото на организацията беше чест и удоволстие да работи с Дани Лорер като член на управителните й органи. Вярваме, че той ще продължи да подкрепя усилията ни в борбата с антисемитизма, ксенофобията, езика на омразата и разделението в нашето общество", пишат още доскорошните съратници на Даниел Лорер, който вече се впусна в политиката.