Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със започнатата данъчна проверка на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев, който по-рано днес подаде оставка.

По това разследване главният прокурор поиска снемане на имунитета на Димитър Гамишев. В сигнала, получен по електронната поща, са изложени различни факти за семейството на народния представител, за неговите близки, за снаха му, за това с какви средства разполага той, както и за деянията му за предизвикване на пътно-транспортно произшествие със смъртен случай. Както и за това, че преди да стане депутат е продал търговското си дружество на друго лице, а то е имало около 200 хил. лева данъчни задължения“, каза още Арнаудова и уточни, че този сигнал е бил изпратен в прокуратурата за проверка.

Тя допълни, че главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал от публикация в „Биволъ“ за друго данъчно престъпление, извършено от Гамишев.

"Според тези публикации то представлява сключване на сделка с търговско предприятие с цел да се избегне плащането на данъчни задължения в особено големи размери. От медиите научих тази сутрин, че НАП започва проверка, така че ние ще ги очакваме, тъй като те реално ще посочат дали има такива данъчни задължения, какъв е техният размер и дали наистина са избегнати“, обясни Румяна Арнаудова.