Народните представители от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев, който е и заместник-председател на движението, са провели среща в парламента с Кирил Петков и Никола Минчев от "Продължаваме промяната", стана ясно от съобщение в сайта на Движението за права и свободи. 

"Разговаряхме по конституционните въпроси. Нека да видим - разговаряме. Нали затова вчера ги подкрепихме, само за конституционната реформа", коментира Пеевски след срещата. 

"Нашият проектозакон за промени в Конституцията бе раздаден на всички парламентарни групи преди година и половина", припомни той.

"Да, обсъждаме го в момента. И те имат проект, който чакаме да ни изпратят. Проектите няма да бъдат наши или ваши. Ще видим всички проекти и от тях ще направим един проект, който заедно ще внесем. Когато имаме нещо общо ще ви уведомим", обобщи разговорите депутатът от ДПС.

Самият Петков отказа да отговори на конкретния въпрос на журналисти за какво са говорили по време на срещата. И насочи вниманието към това, че "Възраждане" не са гласували при избора на Пеевски, с което са подпомогнали избора му за член на конститутиционната комисия в парламента.

 

Срещата се е провела в обедните часове, когато именно стана ясно, Пеевски е избран за член на въпросната комисия. Той бе подкрепен със 109 гласа "за". Подкрепи го неговата парламентарна група, както и тази на ГЕРБ-СДС и "Има такъв народ". Против гласуваха от ПП-ДБ и от БСП - общо 67 гласа. 

Осем народни избраници от ПП-ДБ се въздържаха - лидерите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, съпредседателят на ПП Кирил Петков, другият коалиционен партньор от "Зелено движение" Владислав Панев, както и шефът на правната комисия Стою Стоев. "Въздържал се" гласуваха още Васил Стефанов, Калоян Икономов и Христо Даскалов. От "Възраждане" пропуснаха гласуването.