"Нека се занимаваме със сериозните тези, никой никого не изнудва. Тези хора тук отсега си правят предизборната кампания" - това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски относно твърденията на депутат от "Величие", че върху лидера им Николай Марков е оказван натиск да гласуват за Рая Назарян за председател на парламента. Именно това по думите на Дарин Георгиев била причината за закъснението на Марков за откриването на 50-ото Народно събрание вчера. 

След като отрече да е оказван натиск и заяви, че повече не желае да коментира "Величие", Пеевски избори опасностите, които според него грозят страната ни, ако отново парламентът се окаже в патова ситуация, а именно "подаряваме България на Путин". 

"С това, което правят колегите в парламента, че не можем да изберем председател и не тръгва парламентът, ние рушим държавността и отново почваме да търсим спасители. Те няма да се явят. Нека всички колеги да излязат от транса, в който са, да разберат, че рушим държавата. Да бъдем отговорни към хората. Парламентът трябва да тръгне", призова Делян Пеевски. 

Според него дали ще има или няма да има правителство, е тема след това. "Да се извърви конституционната процедура на мандатите. Има първи, втори и трети мандат. Ако не се случи - има избори. Нека си извървим нещата, да се опитаме да направим едно нормално, евроатлантическо правителство, да запазим пътя на България, да не я подарим на Путин", призова той.

"Помнете днес, ако това не го направим - подаряваме България на Путин. Не мога да проумея как се руши България пред очите ни в момента", коментира още съпредседателят на ДПС.