Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обвини държавния глава за разцеплението в ДПС, както и че "през пионките си от ПП-ДБ" организирал сваляне на председателя на парламента Рая Назарян, за да "се сложи удобен премиер по конституция за него". Целта била секретарят по вътрешна политика на президента Николай Копринков и секретарят по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов "да получат МВР". 

В кулоарите на парламента Пеевски отговори на журналистически въпрос има ли задълбочаване на разделението в ДПС. "Вие го виждате - има ДПС на мистър Кеш, защото другите са пионки, има и ДПС на Пеевски. Това е. Друго ДПС няма", отговори съпредседателят на Движението и председател на парламентарната група. 

На уточняващ въпрос защо ДПС да е на "мистър Кеш", Пеевски посочи, че държавният глава, когото визира, бил шефът и командвал всички: 

"Всички в тази игра са пионки на Радев. Както вчера се опита през пионките си от ПП-ДБ да организира сваляне на шефката на парламента по заповед на мистър Кеш, който иска да се сложи удобен премиер по конституция за него, но най-важното е Копринков и Узунов да получат МВР. Защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова ала-бала през нов министър на електронното управление и нов МВР министър и също така тайната малка партийка на мистър кеш ще я видите - трябва да влезе в парламента да подготви удобно къде да седне като му свърши мандатът". 

Според Пеевски Румен Радев нямал куража "да излезе сега". "Проверете вчера колко разговори е имало и на кого са звънели Божо Божанов, Христо Иванов, който не знам като какъв пазари смяната на шеф на Народното събрание. Той нали е един пенсионер. Може би са двама на Росенец", заяви още съпредседателят на ДПС, визирайки подалия оставка като председател на "Да, България" Иванов и почетния председател на Движението Ахмед Доган. 

Относно призива, който ден по-рано отправи Христо Иванов - за подкрепа на Доган срещу Пеевски, шефът на парламентарната група каза: "Да се сетим какво правеше Иванов преди 4 г. Намерил е компактен скут на Росенец, пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете. Преди 4 г. е било бутафория, той е родствено обвързан с Ахмед Доган."