От "Воля" се обявиха против идея на военния министър Красимир Каракачанов за олекотяване на психотестовете в армията.

"Военният министър Красимир Каракачанов за пореден път ни изненада с безумна и некомпетентна идея", заявиха от партията в позиция до медиите.

От партията от месец настояват за оставката на военния министър Красимир Каракачанов, заради предложението му за по-голям бюджет за армията. От "Воля" дори предложиха референдум за напускането на България от НАТО. Според тях огромният бюджет за армията е непосилен и ненужен за България.

"След като без каквито и да е скрупули предложи с парите за пенсии, за заплати на учители, лекари, полицаи да бъдат закупени няколко самолета, след като предложи великият българин с огромни заслуги към народа и страната Йордан Динев да получи най-високото държавно отличие - орден "Стара планина", сега иска психически неуравновесени хора да влизат в армията като за целта се олекотят психотестовете", коментират от "Воля".

Преди дни военният министър сравни единия от братя Диневи - Йордан Динев с Левски и Вазов.

Очевидно е, че Каракачанов няма никакво понятие как да реши проблема с недокомплекта, посочват от партията. "Идеята му издава управленско безсилие. Нещо повече - пускането на лабилни хора в армията е опасно и вредно за националната сигурност", се казва в позицията.

ПГ на "Воля" категорично ще се противопостави на тази поредна недомислена идея на Каракачанов, заявяват от партията.