Големият проблем на левицата е, че е загубила своята автентичност и истинност. БСП с поведението изгуби правото да бъде автентичния представител на лявото в България и от там руенето на по-малки формации, фрагментацията и бягството от подкрепа на избирателите, отливът трудно ще бъде наваксан, заяви пред БНТ Михаил Миков, бивш председател на БСП, бивш шеф на парламента и бивш министър на вътрешните работи.

Според Михаил Миков способностите на "Продължаваме Промяната" да управлява, да прокарва политики и да приема закони са твърде минимални на фона на заявеното. По думите му опозицията трябва да решава въпросите си вътре в БСП.

"Няма как да се прогласи едно обединение, което не почива върху някакви ясни идеологически позиции. Там се събират хора, които дълги години са повтаряли, че няма ляво и дясно, които са участвали в коалиции с десни партии, това събиране няма да повиши доверието на гражданите", допълни Михаил Миков.

Той поясни, че засега няма ясна заявка за формиране на нова политическа сила, коалиция или партия от тази формация.

"Битката на персонажи и на образи подмени битката на идеи. Десницата е раздирана от личностни противоречия. Има скъсана връзка между избирателите и представителите на властта", каза още Михаил Миков и прогнозира, че няма да има правителство начело с проф. Николай Габровски. "Ако има някакъв шанс за правителство, ще се случи около третия мандат", каза още Михаил Миков.