Единственият независим кандидат за евродепутат Кузман Илиев смята, че политиката и у нас, и в Европа трябва да има здрава основа, базирана на система от ценности и принципи.

Той и екипа му са разработили Харта, в която важните икономически и политически теми за Българи в Европа са разписани и подредени по важност, обобщени във виждането, че "България може!".

В документа се посочва, че страната ни може да е икономически мощна и богата, за да бъде уважавана, а това се постига чрез няколко инструмента - ниски данъци, защита на националния капитал и привличане на чужди инвестиции.

България трябва да отстоява суверенитета си, като центърът за вземане на стратегическите решения да бъде тук, на наша територия, смята още Кузман Илиев.

За енергийната независимост и сигурност на страната той залага на развитие на ядрената енергетика не само с нови блокове на АЕЦ "Козлодуй", но и с построяването на нова ядрена централа.

Наред с удължаването на живота на въглищните централи, в документа се предвижда и развитието на нови енергийни технологии, като зеления водород.

Друг от приоритетите в изготвената от него и съмишлениците му Харта е запазването на идентичност, източноправославно разбиране за Европа и традиционни християнски ценности.

Съхранение на етническия мир и религиозната толерантност и стопиране на демографската катастрофа предвижда още дневният ред на страната, разписан в документа, разработен от Кузман Илиев. 

Документа можете да видите ТУК >>

Снимка: Личен архив на Кузман Илиев

 

Избори за членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!