С вече познатото ни чувство за хумор на Мика Зайкова и с непознат от предишния парламент тон, а именно спокоен, започна 46-ото Народно събрание. 

За разлика от престрелките преди 2-3 месеца, по-спокойният тон сега позволи на някои дребни гафове да развеселят присъстващите. Като лапсуса на заместник-предателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който, имайки предвид настоящия президент Румен Радев, сбърка името му и го нарече Първанов. От което последва смях в залата, разсмя и самия Радев. "Да, това с ласпуса беше забавно наистина, но то е в сферата на забавното", каза след това Йорданов. 

С колорита си отново изпъкна и най-възрастният народен избраник в този парламент - Мика Зайкова от "Има такъв народ", която откри тържественото заседание с призив за усмивки и няколко дребни гафа. "Надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България", каза тя. 

Веднага след като депутатите се заклеха, Зайкова предложи да пристъпят към избора на председател на НС, пропускайки изслушването на Химна на Република България и този на Европейския съюз. Което оправда с възрастта си в шеговит тон: "Моля за извинение! Бабите забравят". Нямаше го и първият звънец, а вместо него Зайкова отправи призив към депутатите.

А след избора на Ива Митева за председател Зайкова не успя да прочете гласуването по групи. Обяснението ѝ че надписите на таблото "много бързо минават и не мога да ги прочета", отново разсмя народните избраници. След като все пак гласуването по групи бе излъчено повторно, Зайкова реагира: "Не, не, не, така не мога да ги прочета, съжалявам! Иве, извинявай!" Усмивки предизвика и пожеланието ѝ за успех към Митева: "След 4 г. да си тръгнеш от тоя стол". 

Така и не стана ясно защо в тържественото първо заседание не бе включена реч на президента Румен Радев. 

Друг любопитен момент беше общата снимка пред Народното събрание. Парламентарните групи на "Има такъв народ" и ГЕРБ я бойкотираха и за спомен се снимаха само депутатите от БСП, "Демократична България", ДПС и "Изправи се! Ние идваме!", но също не в пълен състав.

Снимка: БТА