"Да се поставя категорично и ясно червена линия, че отново с "Има такъв народ" няма да се водят разговори е пресилено и повече от нормалното". Това коментира в "Събуди се" по Нова депутатът от ИТН Любомир Каримански. По думите му това е обезпокоително, защото трябва да има спокоен диалог и да се върви напред.

"От вицепремиера Асен Василев чух, че възнамерява да не води разговори не само с Тошко Йорданов и Слави Трифонов, но и с "Има такъв народ" като цяло. Това е по-обезпокоителното за мен от гледна точка на това да има един по-спокоен диалог и да вървим напред. Не мисля, че страната има нужда от избори", каза той.

Каримански не счита, че Кирил Петков би бил достоен заместник на поста финансов министър. Той поясни, че не би приел да оглави Финансовото министерство, ако се стигне до предложение към него.

"Много е важно човек да има опит и практика в било то корпоративни финанси, било то финанси на публичния сектор или във финансовите услуги. Тези изброени затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, независимо от опаковката и от маркетинга, който сме завършили в Харвард и където и да е било, не става", уточни той.

Дали Асен Василев ще се справи като премиер, Каримански отговори: "Не знам дали позицията премиер би подхождала на г-н Василев. Но до този момент изразих благодарността си и към него, и към цялото Министерство на финансите във връзка с актуализирания бюджет. Бих искал да се придържам към професионализма и по никакъв начин не бих си позволил да давам оценка на кандидат-премиер или премиер", заяви той.

Каримански засегна темата за оръжията за Украйна и разкри какво се е говорило между партньорите на един от Коалиционните съвети. "Всички - дори лидерът на БСП, казваха: "Да, може би, ние ще намерим начин как да решим проблема за износа на оръжията, но е важно в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората", каза той.

На въпрос дали това означава, че има износ на оръжие към Украйна, поясни: "Аз само дотук мога да коментирам. Не бих искал да коментирам друго", подчерта депутатът от ИТН.