Ситуацията със затварянето на улици и слагането на палатки е обсъждана по време на коалиционния съвет, но решение за премахването им не е вземано, каза днес във Варна в отговор на въпрос вицепремиерът Красимир Каракачанов, цитиран от БТА. Той допълни, че полицията си взема решение какво да прави в дадена ситуация и няма как, и не е нормално да се взема политическо решение за действията на институция като нея.

Ние или сме правова държава или не, ако протестиращите наистина говорят за законност, ред и демокрация би следвало и те да спазват законите, а не да дават обратния пример, каза Каракачанов. Според него е време да се отговори на въпроса какво искаме да постигнем, защото по думите му "тридесет години този мач сме го гледали - стани да седна, идваме, махаме едни, слагаме други.

По-рано днес, по Нова, лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че "въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък". "Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение", изтъкна Симеонов.

На въпрос дали Обединените патриоти са причината премиерът Бойко Борисов да не може да подаде оставка, Красимир Каракачанов каза: "Вие мислите ли, че някой може да накара Бойко Борисов да направи това, което не иска, или пък мен да ме накара".

Вицепремиерът допълни, че никой не е натискал никого да подава или не оставка и е възможно от това внушение някой да има интерес. Решението е, че правителството има да свърши работа и трябва да я свърши, и че министър-председателят няма да подава оставка, категоричен бе той.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва в отбелязването на 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили.