Продължава да набира скорост интригата - имало ли е министри от БСП и ИТН, номинирани в кабинета с първия мандат на ГЕРБ. Тогава преговорите бяха в доста напреднала фаза до мига, когато изненадващо лидерката на социалистите Корнелия Нинова обяви, че партията й напуска разговорите и няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ.

Старта на спора даде Бойко Борисов вчера, който разкри в парламента, че са обсъждали министерски кандидатури по време на преговорите с Корнелия Нинова. Соцлидерката го нарече лъжа и веднага отрече да е имало подобни номинации, които да е дискутирала с ГЕРБ. Към констатацията, че Борисов лъже, се присъедини и лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Тази сутрин по бТВ Деница Сачева потвърди казаното от Борисов, като уточни, че единият кандидат за министър е бил Георги Свиленски, а другият Гроздан Караджов. И двамата отрекоха на свой ред.

"Никой не е разговарял с мен за министерства при преговорите за кабинет с първия мандат (на ГЕРБ-СДС), заяви в кулоарите депутатът от ИТН Гроздан Караджов. "Никой не е разговарял с мен на тази тема - нито Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов са разговаряли на такава тема", подчерта той.

"Призовавам Борисов да спре да лъже! Призовавам да не кара и неговите народни представители да правят същото по студията, когато идват при вас, и по медиите, г-жа Сачева персонално", реагира Свиленски.

"Никога БСП не е говорила за министри, никога не е говорила за министерства, никога не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър", заяви в отговор Георги Свиленски

По-рано днес и Георги Свиленски от "БСП за България" отрече при преговорите с ГЕРБ-СДС социалистите да са предлагали имена за министри.

Пред медиите в НС Сачева уточни, че при преговорите за първия мандат са били обсъждани различни имена за министри, но нещата не са били окончателно решени, като на различни етапи е имало различни имена, подавани от преговорните екипи и обсъждани за различни ведомства и министерства.

"Преговорите за правителство с първия мандат бяха в доста напреднала фаза, обсъждани бяха на различни нива и в различни преговорни групи имена за министри, включително и на Георги Свиленски от БСП", каза тя в кулоарите на НС.