След като парламентът одобри кабинета "Денков - Габриел", Слави Трифонов с изявление във Фейсбук поиска оставка на новото правителство.

"Преди малко станахме свидетели на най-неморалното и безпринципно правителство, гласувано след 1989 г. В него победи любовта към властта на влюбените крадци от една страна и влюбените лъжци от друга. Това е нова ротационна поза 69, с която може да участваме като български политически принос към кама сутра", заяви Трифонов.

"Имаме правителство, в което министрите предварително се съгласиха да уволняват и назначават незаконно в държавната администрация, да заобикалят изискванията за еврозоната и Шенген, да си направят собствено МВР, за да им е удобно за местните избори, да пазят имунитета на Бойко Борисов и да не нападат ДПС", добави той.

Той добави, че има политически партии като ГЕРБ и ДПС, които са легитимирали подобен неморален кабинет със своите гласове. Дори не знам кое е по-отвратително - да си крадец и лъжец или да си такъв, който дава властта на крадци и лъжци, каза още лидерът на ИТН. Според него всъщност днес "моделът ГЕРБ се е разраснал със своя нов клон в Харвард и малко подрязано клонче, ашладисано на плажа в Росенец". Новоизбрани министри, подписали се с кръв да нарушават закона в името на властта, добавя Трифонов.

"Това е първото правителство в демократичната история, което всеки би искал да свали още на другия ден", коментира Трифонов.

Той завърши с призив "Оставка!

Малко по-късно той пулбикува нов пост, провокиран от изказване на Бойко Борисов, че е имало договорено правителство с участието на "Има такъв народ" и че първоначално министър на транспорта щял да бъде Гроздан Караджов: 

"Бойко Борисов е патологичен лъжец.

Той лъже не само когато има интерес, а и защото явно изпитва удоволствие от лъжите.

Има такива хора и Бойко Борисов е техен представител.

Гледах по телевизията днешната му лъжа - той каза, че имало договорено правителство с участието на "Има такъв народ" и че първоначално министър на транспорта щял да бъде Гроздан Караджов.

Това е лъжа. Гроздан Караджов би бил перфектен министър на транспорта, но никой не е водил никакви преговори по никакъв начин за никакви хора между ГЕРБ и "Има такъв народ."

Знам това, защото аз съм лидер на "Има такъв народ."

Всеки може да каже всичко в българското публично пространство.

Но ако Бойко Бориков, Кирил Петков и Асен Василев ви кажат "Добър ден" - погледнете къде е слънцето. Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев са еднакви, защото на лъжата краката са къси.

Не случайно сега са в коалиция - защото любовта не е да се гледате в очите, а да гледате в една посока.

А с тях вървят ли двама - тия двамата са от ДПС.", написа лидерът на ИТН.