"Първо ще обсъдим реформите, после имена и министерски постове. Не е важно как се казва документът, който ще се подпише", заяви Христо Иванов преди началото на днешните преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и на старта на Третата национална конференция на партията, на която е лидер - "Да, България".

"И в документа на колегите от ГЕРБ има идеи, които си заслужава да бъдат обсъдени. Заглавието няма значение, важно е съдържанието. Очаквам със здрав разум и отговорно поведение да се разберем", добави лидерът на ДБ.

"Здрав разум означава да разбираме, че България може да се стабилизира само ако продължим реформите. А за да може да ги изпълним, трябва ясно да се ангажираме с тях. Всички теми са на масата. всичко ще обсъдим - борбата с корупцията, правосъдието, регулаторите. Няма нито една нова реформа", подчерта той и допълни, че всички теми вече са били коментирани и преди преговорите.

"За да можем да стигнем до обсъждане на структурен състав на МС, ние първо трябва да установим наличието на политическа база за излъчването му. Първо са реформите". каза той.

"Търсим ясен ангажимент и какво можем да очакваме", посочи още той.

Христо Иванов направи коментарите пред медиите преди да започне Третата национална конференция на "Да, България", на която партията трябва да реши преди евровота към кое политическо семейство в европарламента ще се присъедини.

Снимка: БТА