Словесната война между Христо Иванов и Веселин Марешки продължава. Преди дни лидерът на "Воля" нарече съпредседателя на "Демократична България" "пропаднал политик", както и че "само пълен идиот може да твърди, че Марешки строи незаконно в Морската градина". По думите на Марешки Христо Иванов се е договарял с управляващите, когато е бил министър, да се "осакатят правата на българите в чужбина, като се е договорил да има само 35 секции в САЩ и Канада".

Днес пред Цветанка Ризова Иванов му отвърна задочно: "Господин Марешки може би трябва да си изясни с какво се занимава министърът на правосъдието, но не очаквам да положи такива интелектуални усилия. Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини, факти, да лъже, да подменя изобщо лицето на управлението. Това е класически пример на човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес, който прокуратурата го е хванала за врата, човек, осъден на втора инстанция, винаги щастлив да служи като изтривалка на управляващите", каза Христо Иванов пред bTV.

"Г-н Марешки ме обвинява, че съм се договарял за ограничението на секциите на българите в чужбина. Това се случва 2016 г., когато аз съм си подал оставката и не съм в политиката и протестираме заедно с моите съмишленици, с които след това основахме "Да, България!" срещу това", заяви Христо Иванов. По думите му "човекът, който тогава прокара това решение и който каза на българите в чужбина - "Не ни се мотайте в краката", е Валери Симеонов, с когото Марешки в момента прави коалиция".