Ахмед Доган няма какво да разкаже в комисията "Росенец", защото т.нар "Летен Сарай" няма нищо общо с него, спортна база е и принадлежи на две дружества. Това подчерта в bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид, след като депутатите поканиха почетния председател на движението на свое заседание за изслушване.

"Това е опит за директна атака спрямо г-н Доган. Може и да приеме тази покана и да пие кафе в комисията... знаете ли как ще изненада всички членове, ако г-н Доган дойде?", запита народният представител.

Той на няколко пъти подчерта, че Доган е пребивавал в резиденцията, грижил се е за цветята и други насаждения и е приел стотиците активисти на младежкото ДПС през миналата година не като собственик, а като гост на обекта.

Освен това според него не е вярно, че има незаконно строителство в рамките на Сарая - имало обекти в процес на узаконяване и други, по отношение на които все още се водели дела.

Хамид Хамид беше категоричен, че ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции всичката информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския санкционен списък по закона "Магнитски" за корупция в особено големи размери.

Депутатът отбеляза, че правосъдното министерство и вицепрезидентът вече се отрекли да имат данни, че бившият крупен медиен собственик е участвал в схеми по линия на българското гражданство.

Според Хамид може да "се окажем в хипотезата, че някой е заблудил съответните чиновници, за да включат г-н Пеевски в списъка".

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган беше поканен на изслушване във временната парламентарна комисия за изясняване на фактите и обстоятелствата относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец".

Предложението за изслушване направи председателят на комисията Калоян Янков. Хамид Хамид от ДПС възрази на предложението, като отбеляза, че има документация за имотите в Лесопарк "Росенец", но предложението беше прието.

По думите на Хамид заседанието е "едно предизборно шоу на колегите, които на гърба на г-н Доган искат да станат пак депутати". Според него не е имало кворум, затова решението не е валидно.