Служебният премиер Димитър Главчев подкани новите народни представители по-бързо да започват работа и да избират следващото редовно правителство, защото хората са се уморили от избори.

"Отправям призив към новоизбраните народни представители в 50-ото Народно събрание по-бързо да се конституират и да работят в посока да се състави, възможно най-бързо, редовно правителство. Защото на хората им омръзна от тази изборна прогресия. Защото хората се умориха и даже тя вече граничи с изборна агресия към избирателите. Резултатите го показват", прозвуча апелът на премиера.

"Всички ние се надяваме редовното правителство във възможно най-кратък срок да започне своите действия, да се стабилизира във всички посоки дейността на държавата, за да може да бъде осигурен по-добър живот на българските граждани", отбеляза още Главчев.

Той отбеляза, че служебното правителство е изпълнило основната си задача по Конституция - провеждането на честни и прозрачни избори. По думите му министерствата на вътрешните и външните работи са се справили много добре с организацията с вота. И добави, че този път поне не е имало съмнения, че може да случи нещо с машините.

Главчев допълни, че МВР е следяло какво се случва и по време на кампанията, и в деня на вота, като е водило борба срещу купуването и продаването на гласове.

"16 хиляди служители на МВР са следили деня на вота. МВнР също добре се справи при толкова много секции в чужбина. Благодаря и на администрацията на Министерския съвет, която работи успоредно с Централната избирателна комисия", каза още Димитър Главчев.

Премиерът похвали и Външно министерство, което добре се е справило с организирането на вота в чужбина, където са били разкрити 800 секции.