Проф. Анастас Герджиков - кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, коментира скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи тази вечер в авторското предаване на Миролюба Банатова "Въпросите" по ТВ1.

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин... Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни - този въпрос да се изясни - дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза Герджиков, като неколкократно подчерта, че не е адвокат на лидера на ГЕРБ, но се съмнява с истиността на кадрите.

"Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", коментира професорът един от основните си опоненти в битката за "Дондуков 2" - Румен Радев.

Стопкадър

Ректорът на Софийския уневерситет заяви, че не участвал в протестите миналата година заради поста, който заема. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза Герджиков.

Той осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни проф. Герджиков.

Той сподели още пред Бенатова, че през 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор, е подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали СУ. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.