Служебният премиер Гълъб Донев призова министрите си да запазят самообладание пред атаките на онези, които се опитват да трупат дивиденти на техен гръб в хода на преждевременно започналата предизборна кампания. 

"Предизборната кампания започна далеч преди официалния й старт. За съжаление, има фактори, които възприемат като противник служебното правителство или искат да извлекат съмнителни дивиденти на негов гръб, поради което е логично партиите и коалициите да потърсят опонентите другаде. Призовавам да запазим спокойствие и самообладание, въпреки че нерядко имаме основание да отговорим на неверни или обидни твърдения", констатира Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание.

Той напомни, че служебният кабинет не участва в изборите, а само ги организира. И едновременно с това решава проблемите от дневния ред на държавата.

"Нашата първостепенна задача е да решаваме проблемите на милиони български граждани, а не да влизаме в дискусия с тези, които са ги създали с действия или бездействия", намекна за наследството на четворната коалиция Гълъб Донев.

"Ще продължим да работим организирано и упорито, като преодоляваме реалните, а не измислените трудности. Наша отговорност е да осигурим провеждане на честни и свободни избори, това правим и ще правим безкопромисно", каза премиерът, като напомни, че това предвижда и Конституцията.

На фона на заседанието на служебния кабинет пред официалния вход на Министерския съвет на "Дондуков" 1 се опитаха да устроят блокада на министрите представители на гражданското сдружение "Боец", които от дни протестират срещу подновяването на газовите доставки от "Газпром" и настояват за оставката на енергийния министър. Пред входа на МС има засилено полицейско присъствие, което осуети опита им.