Коментари - Гледахте на живо в Dir.bg: Парада на победата в Москва (видео) | Днес.dir.bg

Гледахте на живо в Dir.bg: Парада на победата в Москва (видео)

Честването измени своята форма след началото на войната на Русия срещу Украйна

Обратно в новината

Коментари - Гледахте на живо в Dir.bg: Парада на победата в Москва (видео) | Днес.dir.bg

Коментари

Естествени, че парада ше го предава " независимата" медия на Моника Общата. Каква изненада. С дърти куви нов бадак не се прави.

Гледахме на живо малкият танк на Путин, други нямаше. Тази година го докараха от дълги речи и музика.

Gugnelid

Толкова си гледал/а - речта си беше със стандартната продължителност, а заради СВО-то пуснаха по-малко войска и техника. Ако виждате слабост в това, атакувайте :)

Малко пехота, малко бронирани машини на пехотата и бутафорни или истински тактически ядрени ракети. И тази година, за парада няма танкове ... А бяха хвалби, че за три седмици можели да стигнат до Лисабон. Как щели да превземат Полша за дни.

Пълни глупости. Май не си виждал парад скоро у нас, да разбереш какво е малко или по точно пълна липса.

Конкуренцията между Руската федерация и САЩ в разработването на стратегически оръжия е абсолютно безсмислена - Руската федерация се отдели от САЩ за 60 години! Многократният орбитален космически самолет Боинг Х 37 може да носи до 8 ядрени бойни глави или управляеми бомби и се намира над територията на Руската федерация на височина от 200 до 750 км, без да нарушава нейните космически граници. Скоростта на бойните глави при спускане достига 6 км/сек или 18 Маха, което е 2 пъти повече от скоростта на ракетата Циркон (9 Маха) и 6 пъти повече от скоростта на ракетата Калибър (максимум 2,9 Маха). Времето за спускане на бойните глави от орбита от 200 км до цел в Руската федерация е 33 секунди ( така дори капаците на ракетните силози на ракетите Сармат, които все още не са тествани, нямат време да се отворят напълно и стратегическите ракетите на мобилните системи Топол нямат време да влязат във вертикална бойна позиция). Първият космически полет на Боинг Х 37 се състоя на 22 април 2010 г. Изстрелването се състоя на 17 май 2020 г., отбелязвайки началото на шестата мисия Х 37 , която все още продължава.

До кога ще я повтаряш тая глупост? Янките не можаха да разработят до сега хиперзвукови ракети. Къде са тръгнали с тая умрела совалчица, руснаците също имат подобна.

твърде много бели хора, Израел не хареса това! УсраинЪ слава!

Ну, ребята, давайте бабахнуть по Вашингтону и по Лондону! Наверно красиво будет. Америкосы в попку трахмем. Пусть они говна есть. С Днём Победы! А ПЪК ДИРнишкото ДВУКРАКО БЕЗМОЗЪЧНО ГОВЕДО СИ МИСЛИ, ЧЕ МЕ Е БЛОКИРАЛО... АБЕ ПУТКА МАЙНА СИН КАСКЕТ, ЛАПАЙ МИ ХУЯ И ПИЙ ОЦЕТ! КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ ГО НАБИВАМ В КУХАТА КРАТУНА, ДА ВЗЕМА НАКРАЯ В ПЪРДЯЛНИКА ЛИ ДА ТИ ГО НАБИЯ??? НЕ МОЖЕШ ДА МЕ БЛОКИРАШ - ИМАМ ПОНЕ 3 000 АйПи АДРЕСА. ТИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ! СМЪРТ ЗА НАТО, САЩ И ЦЕЛИЯ ПРОГНИЛ ЕВРОСЪЮЗ, КОЙТО Е ПРЕД ФАЛИТ!

Парада на победата в Москва беше по внушителен в сравнение на парада на българската армия на гергьовден когато над София преминаха само 3 съветски изтребители вместо дългочаканите американски изтребители.

Русия е велика държава и ще пребъде като такава, а всичките тези мъже записващи се доброволци там ежедневно, го доказват по един категоричен начин. За съжаление това не може да бъде разбрано, от мижитурки от етноа стоял 5 века под едно робство(другите да не го добавяме) или от хора, за които материалните неща са святото в живота им или пък от доларови бройлери смятащи , че всичко се купува и си има цена. Слава на Русия!

ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ СССР РАЗБИВА,РАЗМАЗВАТ,ПРЕЧУПВАТ ОСНОВНИТЕ СИЛИ НА НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ ПРИ 9 КЛЮЧОВИ СРАЖЕНИЯ......ЗА 2 ГОДИНИ В ПЕРИОДА 1942-1944 Г.....СТИГА СЕ ДО ТАМ ЧЕ ХИТЛЕРИСТИТЕ ПОЧВАТ МАСОВО ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ВОЙСКОВИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ ОТ ИТАЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ГЕРМАНИЯ,АВСТРИЯ,РУМЪНИЯ......КЪМ ФРОНТ РУСИЯ (ПОВОД ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ) ДОКАТО СЪЮЗНИЦИТЕ ИМ САЩ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ПОЛША СА ВОЮВАЛИ В ПАЦИФИКА,ЮЖНА ЕВРОПА,АФРИКА,БЛИЗЪК ИЗТОК САЩ ИТН........РУСНАЦИ И ПОЛЯЦИ ВЛИЗАТ И ПРЕВЗЕМАТ БЕРЛИН....ФАКТ

Защо не си спомним, че навремето САЩ дадоха на СССР над 18 хил.самолета, 10 хил танка, 475 хил камиона, над 50 хил джипа, над 170 бойни кораби, милиони тонове алуминий, взривни вещества, бензин, керосин, локомотиви, вагони и какво ли не за да може СССР да разгроми нацисткия звяр. Помага и Великобритания. При все, че СССР има много по-голяма армия, територия и ресурси отколкото Хитлер. Сега един подобен звяр е нападнал Украйна. Вероломно, без да обяви война и т.н. Нима трябва да оставим Украйна сама и без оръжие срещу коварния и зъл брат с психология на мутра? Целият светът ще помага на Украйна, защото борбата и е справедлива. Така че Мария Захарова свиквай. Най-добре убеди дядя Вова да си прибере войниците и да прекъсне тази престъпна глупост.

Истината за флашивата руска "победа": "Ако САЩ не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната. Един срещу друг с нацистка Германия на Хитлер нямаше да можем да издържим на кръвопролитията и щяхме да загубим войната. Никой не говори открито за това нещо, а мисля, че Сталин никога не остави писмена следа за собственото си мнение. Мога все пак да кажа, че той няколко пъти е изразявал подобно мнение пред мен“, пише Хрушчов в мемоарите си.

Колко пъти да ти казвам, че не си българин, а продажен джендър. Първо се информирай Хитлер откъде получи капитали, кой организира и двете СВ, кой спечели от тях и после ръси акъл кой е победител. Русия заби байрака на Райхканцеларията и това е достатъчна за инфантили като теб.

Той е Транс от софия

феса продължава да се пише българин... В Туркието бая ви бият като се предерастите на публично място, за това ли не искаш да се прибираш в родината?

С хартиена бюлетина за ГЕРБ. Само това е спасението от ПП -растите. Друго спасение няма.

От трън, та на глог! Как не разбрахте че и двете са подлоги на американците и изпълняват твхните поръчки???? А над, рих и неяъзмутим гледаше президенрът ни един, който също е американска подлога, но маскиран да играе проруски. Целият театър е скалъпен от Посолството, защото когато американците имат интерес(финансов, разбира се)те обичат да залагат на сигурно. Яко затъпяха доста хора от щибаната демпкрация

парада на Говедата..

а нашият беше на дъгата.

А дали е държало реч, онова късото фаше ?! За екзалтиране на тълпата плоскочели руски примати, задължителен катализатор е словесна диария от късокраката монголоидна хомосексуална проститутка.

Избършете лигите, бляди! Човешкият ви ресурс не е безкраен, само 3 пъти повече сте от украинците , а както обикновено губите хора в съотношение 1:10- и срещу германците е било така, и срещу финландците през ВСВ, и срещу поляците по-рано и срещу шведите още по-рано.. чеченците и афганистанците пък са най-пресния пример как ви разтакават отпред и наопаки.. скоро не само хората, но и техниката ви свършва, путлер се готви 10г за тази война, а Запада едва от тази година тръгна да реорганизира икономиката си.. само ще ви напомня , че за 2години през ВСВ САЩ пренастройват икономиката си и обръщат войната на 4 фронта- Япония, С.Африка, Франция и Атлантика и при вас изсипват огромно количество самолети, танкове, джипове, боеприпаси и суровини! От вас беше само месото.. лека им пръст на нещастниците!

3-и Украински фронт победи Хитлер.. Сега Украйна пак ще победи путлерофашистите.

армията на позора- убийци на цивилни и деца . пращат ги да се бият за путлерофашисткото джуже и ги връщат в насипно състояние.

Уважавам...Американците ! През, 1944 година се включиха във Втората световна война и ПОМОГНАХА на руснаците да победят Нациста Хитлер , а през 2024 година Спряха,.. безумното даване на милиарди на Украйна и с това Отново помагат на руснаците да победят Нациста Зеленски ! ;) На 9 май 1945 година руският флаг се вееше на Райхстага в Берлин ,...а месец май 2025 година руският флаг ще се вее на Майдана в Киев ! Отново ще седнат , Великите сили Америка и Русия и ще си Разделят ..на парчета Украйна ! Това е истината !;)

Май украина са свършили повече от работата срещу Хитлер...

Ами дай препратка, кажи какво да четем. А така изглежда, че не знаеш какво и лъжеш, че си чел нещо смислено, а не указания от скрити работодатели.

ами да започнем от там 4е СССР а не само Русия се изправя срещу Наците. В челните редици на СССР а Украйна

Ами да, така е, но това твърдение не поправя лъжата, която си написал по-горе. Гнусна работа е това. А, че ти не си правил доскоро разлика между Русия и СССР, това си е твой проблем. Но, все-пак, поне се стараеш да поправиш нещо, има някакви проблясъци на съвест при теб.

Но защо е отменено шествието на "безсмъртния полк", известен в Русия и като "Шоуто на ходещите мъртъвци"? А отговорът е съвсем прост - за да не лъснат огромните руски загуби в Украйна... че току виж някой се замислил...

Евроатлантизма е съвременния фашизъм. Същите дебили го подкрепят.

Само дето аргументите, които използва Хитлер да анексира Чехословакия и да нападне Полша са същите като аргументите на Путин да започне война срещу Украйна на 24.02 и то точно в 4 часа да бомбардира Киев, повтаряйки Хитлер в почти всичко. Признаците, характеризиращи фашизма и националсоциализма ги има в изобилие в любимата ти Русия - един фюрер, една партия, една държава (заобиколена от врагове), вътрешната опозиция е смазана - прогонена или по затворите и в гроба. Агресивна външна политика.

Това ча 4 ч сутринта излъга ли, или имаш някаква информация?

Хайде първо вижте кого напада Полша !!!??? Стига с това , че Германия и Русия са виновните

Винаги първо се осигурява пара за свирката, нищо че не достига за машината!

показаха оново едно парче т-34 , две бройки це-400 и две тополи... сичко друго - утилизарано от велика украйна с оръжието на нато !*

Ама те победиха ли вече?

във Втората Световна..

На всички които плюят по парада в Русия: Удоволствие е да се гледа, браво на организаторите. Аз съм от поколението което си спомня парада на нашите войски, парадите за 24май. Беше гордост да се участва, а сега министърът ми казва че няма да има защото давали приоритет на Велик ден. Не че и Велик ден го празнуваме както едно време, сега всички са на екскурзия в Турция, Гърция, Италия и т.н. А че нямаме войска дори за парад е тъжно, но може да гледаме архивните фондове

С армия правила учения и паради, но на която за щастие никога не се е наложило да показва колко реално струва. Как ти пееха едно време? Трябвало само да удържите турците (с Миг 17 и 21 срещу Ф16!) и братушките щели (ъхъ..) да долетят за 3 дни. Много ми е интересно това сега с поглед назад още ли го вярваш след като ги видя тия същите как превземат Украйна, пак за 3 дни? И то разполагайски с почти целия арсенал на СССР, някога действително предназначен за война с цялото НАТО а не с бивша съветска република. Ама, ако досега не ти е дошъл акъла..

защо тогава американците не мирясаха , докато не нарязахме оперативно-тактическите си ракети СКЪД и даже предшествениците на сегашните ИСКАНДЕР -ОТР ,,ОКА ", които и досега да са били актуални на въоръжение .

искаме в киев да го гледаме

Нека да е в Берлин

А ако е рекъл Бог- И В ЛИСАБОН!

В Одеса си го гледахме без проблем. Даже без субтитри на украински!

Гледахте на живо гей парада в Москва

Бъркате Градът ,държавата и парада. Американогейският ,демократичен и неолиберален парад ,ще се проведе в София ,а такива като вас ще кършите снага в първите редици.

Орките от Руската Педерация, започвайки тази война, се виждаха вече близо до Париж, но заседнаха преди Авдеевка , САМО на 50 км от собствената си граница. . Путин се видаше като властелин на света, но само мързеливият не си е избърсал краката в Руската Педерация. Русия е лузер… Киев за три дни. Изминаха повече от 2 години, а мурзилките все още стоят в началото на Авдеевка и бавно тъпчат на място

в допълнение -На 5 май 1945 г. всички германски сили в Бавария и Югозападна Германия подписват акта за предаване на американците в Хаар, извън Мюнхен, като влиза в сила на 6 май. На 7 май в "червеното училище" (сградата на техническия колеж) във френския град Реймс в 2,41 ч. централноевропейско време е подписана капитулацията на Германия. От немска страна подпис полага началник-щаба на оперативното Върховно командване на Вермахта генерал-полковник Алфред Йодл, а от страна съюзниците - представителят на Ставката на Върховния главнокомандващ на СССР генерал-майор Иван Суслопаров, началникът на Главния щаб на Съюзните експедиционни сили генерал-лейтенант Уолтър Бедел Смит и в качеството си на свидетел - заместник-началникът на Щаба на националната отбрана на Франция бригаден генерал Франсоа Севез. Съгласно акта германските войски е трябвало да прекратят военните действия в 23,01 ч. Централноевропейско време на 8 май. Шест часа след подписването в Реймс обаче се получава телеграма от Москва, в която се казва, че актът в този му вид е неприемлив за съветската страна защото се различава от предварително съгласувания на Ялтенската конференция и защото генерал Суслопаров не е упълномощен да полага подпис. Друг довод е, че капитулацията трябва да бъде декларирана не в освободена територия, а в "сърцето на звяра" - фашистката столица Берлин.Всичко това е претекст за провеждане на зрелищна церемония, в която руската страна ще има централна роля. Както казва Йосиф Сталин в телеграма до президента Хари Труман и премиер-министъра Чърчил: "Договорът, подписан в Реймс, не трябва да се отмени, но и не трябва да се признае".Генерал Дуайт Айзенхауер се съгласява с руската страна и поема ангажимента да осигури присъствието на командирите на трите основни рода войски на Третия райх на 8 май в Берлин. Въпреки че на подписването в Реймс присъстват 17 журналисти от САЩ и Великобритания, по молба на съветската страна се възприема 36-часово информационно ембарго на новината.

Капитулацията на нацистка Германия е подписана в късните часове на 07.05.1944 (поради часовата разлика се счита че е подписано на 08.05.1944) година пред представители на обединеното командване на съюзническите войски САЩ, Англия и Канада. Грузинеца Сталин се разсърдва, че в това споразумение не са участвали СССР генерали и настоява за отделно подписване на капитулацията на 09.05.1944, което в същност е в късните часове на 08.05.1944. За това повечето Българи са гледали как на подписването има само руски офицери. Но историята не може да се променя.

Всъщност си е точно на 9.5.45. Какво те мъчи да лъжеш?

Все едно парад от Северна Корея хайде стига глупости...

Парада е необходим, защото е единственото, което остана на руснаците. Русия можеше да е нормален играч в световната дипломация, но вместо това избра да бъде изолирана и мизерстваща държава. Имам предвид, че народа мизерства - нормалните свободи за руснаците няма да се върнат скоро. Сега пак руските писачи ще пишат, че Европа е подчинена и т.н. но в Европа се живее нормално и всички са свободни, нали? Стандартът на живот в Русия е значително по-нисък.

Дирник.ру за пореден път затвърждават, че са отбор ибрикчии и г..облизци на къси жълти паци и мужикистанци.

Да видиме присъстващите - Казахстан , Узбекистан , Таджикистан , Киргизстан , Туркменистан , Куба , Лаос и Гвинея Бисау. Впечатляващо и в същият момент казващо всичко.

безаналоговие танкчики и самальоти? За кораблите ясно, те станали на падводници

Посмотри в свою жопку, наверно там спрятались!

Гледахме го!Благодарим,че го предавахте.Гледахме също и новините по френската държавна телевизия:"Ни дума,ни вопъл,ни стон!"

В стон се превърна живота на руснаците и украинците!

-нагледен израз на дълбок комплекс за малоценност. Независимо дали на индивидуално или национално ниво.

Така ще да е и сигурно затова и в САЩ последното десетилетие много хора искат да се провежда подобен парад, но трезвите глави надделяват, защото знаят, че не може да достигне нивото на този в Москва по една много проста причина. Та затова САЩ си остават с парадирането до изкривяване със националните си знамена, на което даже и германците се удивляват, но пак си има просто обяснение, което такива като тебе не могат да разберат

Затова в САЩ и ЕС се парадира предимно на гей паради, защото там им е силата.

Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 ! В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917. Единствената успешна война за СССР (не казвам Русия, защото украинците играят централна роля) през целия 20-ти век е Втората Световна, но Съюза е само една от многото воюващи държави (войната е световна), а и това става с колосалната англо – американо - канадска помощ. Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни...При това Великобритания воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, който до 22.06.1941 е съюзник с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Отделно западняците воюват не само с германците, но и с Италия в Африка и Европа, и с Япония в Тихия океан. Трябва да споменем и че Руската освободителна армия на ген. Власов воюва на германска страна. Ето това е непобедимата и безаналоговата.

Гледайки видеото ме обхвана такава гордост ,чест към отечеството,семейството и въобще се потопих в един свят на съвсем различна личностна отговорност.Честит празник Росия!

Ще изсъхнеш и изтрезнееш..

ако има отговор както заслужавате няма да ви хареса...

Варвари!!!

С празником, Товарищи!!!

Ти празни ли се докат гледаше, таварищ? Щот аз два раза ...

сега в отговор от Брюксел и Вашингтон да направят по един гейпарад :)

Да в Руската страна няма гейове, а п.дали и не правят паради, а голи партита в Московските бардаци

Русия освободи Европа от хитлеризма. Надяваме се на нея да победи глобализма, в най-най-лошия му американски вариант. За един многополярен свят, за свобода на народите на Източна Европа от окупационните американски войски ! Празнувай Русия и стискай здраво АК !

Русия дето искаше еднополярен комунистически свят кога ще те освободи от тъпоумието.

А бе не знам, ама един път ни освободи от турско, ако сега ни освободи от американско, направо няма да имат равни!

Споко, Путя ги асвабаждава по сто пъти на ден, и те все не се чувстват асвабадени.

А ако народите предпочитат Света такъв какъвто е и ви пратят да си заврете 'освобождението' в газопровода? Не се ли усещате че предлагате 'услуги' които никой не търси?

Здравей смешник . Дори никнеймът ти е на латиница. Ти къде беше , когато народите на Източна Европа бяха под руска окупация в продължение на 45 години. Казваш че русия ни е освободила от хитлеризма. Да но замени хитлеризма със сталинизъм.Ако искаш може да поспориме има ли разлика между хитлеризъм и сталинизъм.

Русия ни освободи от Германия, да не забравяме, хем хитлеристи хем неци са били тук, със силно присъствие.

СтанкоФ, ставаш все по-смешен с изявленията си и е редно надзорника във трол-фермата да ти спре паричките. Твърдението, което си постнал е изрезка от в.Работническо дело от 1976 година. В българските учебници по история по това време нямаше нито дума за вторият фронт, за молбите на Сталин за неговото откриване, за помощта, която останалите народи са оказвали на СССР, както и за заграбването на територии от СССР, нито думичка нямаше за подялбата на полша с другаря Хитлер и т.н. Застинал си някъде в 70-те на миналия век. По-добре си стой там, като поредната комунистическа мумия.

По това време в българските учебници по история пишеше за 2-я фронт, за Лендлиза. Само тези лъжи са достатъчни да кажем, че си магаре. За договора с Рибентроп не пишеше. Ама истината не можое да е наполовина, чист лъжец си.

Брюксел. Тази сутрин евродепутатът Александър Йорданов „Тулупа” се събуди за пореден път трудно. Пак беше преял. С подпухнали очи седеше неподвижен на леглото, почеса си дебелия шкембак и изпъшка. Главата му тежеше. „Мъка! – изпъшка той. Вече втори мандат в Европарламента се опитваше да проумее задълженията си като евродепутат и все не успяваше. Напъваше се да разбере защо му плащат тази огромна заплата и пак махаше весело с ръка, преброявайки хилядите евро. Вчера пък му се бяха обадили от България да се изкаже срещу някакво решение на Нидерлания за вето срещу влизането ни в Шенген. „Майната й на България! – изсумтя той. „Ще си доспя в европарламента, докато другите ломотят. И без това не ги разбирам, ама важна е тлъстата заплата” – отново изпъшка той и доволен се отправи към тоалетната - беше го напънал як сюргюн(стомашно разстройство).

парада беше в Лондон. Миналата в Париж, а по-предната в Берлин, както обещаха Путлер и Лукашенко.

Най-убав е този в Брюксел. под звуците на люнимите маршове, изпълянвани от Елтън Джон.

СЛАВА на ГЕРОИТЕ !!!

Долу СССР и КПСС . Долу сектантския комунистически режим .

Хм, да разбираме ли, че твоят девиз е - "Горе педерастията, педофилията, наркоманията и паразитирането" ? Защото това е днешната европейска алтернатива ...

хахаха аве овчи СССР и КПСС няма от 35 години ве, вземи са събуди вече, не живей в миналото

Изопщо не съм го гледал и нямам такова намерение. За такова нещо си има червени малоумници.

гледам, че пушечно месо са събрали, ама нещо техниката липсва. поне картонената Армата да бяха изкарали, да и се порадват пенсиите.

Не пали

Руснаците са корав народ, сами ще си изтискат цирея, както го направиха със Ста-лин, Хру-шчов, Бре-жне-в, Чер-нен-ко, Ан-дро-пов...Не случайно Горб-ачов и Ел-цин не са се споминали на поста.

са им само простите тикви - многовековна отрицателна селекция..

Коментари - Гледахте на живо в Dir.bg: Парада на победата в Москва (видео) | Днес.dir.bg

Гледахте на живо в Dir.bg: Парада на победата в Москва (видео)

Честването измени своята форма след началото на войната на Русия срещу Украйна

Обратно в новината

Коментари - Гледахте на живо в Dir.bg: Парада на победата в Москва (видео) | Днес.dir.bg

Коментари

Естествени, че парада ше го предава " независимата" медия на Моника Общата. Каква изненада. С дърти куви нов бадак не се прави.

Гледахме на живо малкият танк на Путин, други нямаше. Тази година го докараха от дълги речи и музика.

Gugnelid

Толкова си гледал/а - речта си беше със стандартната продължителност, а заради СВО-то пуснаха по-малко войска и техника. Ако виждате слабост в това, атакувайте :)

Малко пехота, малко бронирани машини на пехотата и бутафорни или истински тактически ядрени ракети. И тази година, за парада няма танкове ... А бяха хвалби, че за три седмици можели да стигнат до Лисабон. Как щели да превземат Полша за дни.

Пълни глупости. Май не си виждал парад скоро у нас, да разбереш какво е малко или по точно пълна липса.

Конкуренцията между Руската федерация и САЩ в разработването на стратегически оръжия е абсолютно безсмислена - Руската федерация се отдели от САЩ за 60 години! Многократният орбитален космически самолет Боинг Х 37 може да носи до 8 ядрени бойни глави или управляеми бомби и се намира над територията на Руската федерация на височина от 200 до 750 км, без да нарушава нейните космически граници. Скоростта на бойните глави при спускане достига 6 км/сек или 18 Маха, което е 2 пъти повече от скоростта на ракетата Циркон (9 Маха) и 6 пъти повече от скоростта на ракетата Калибър (максимум 2,9 Маха). Времето за спускане на бойните глави от орбита от 200 км до цел в Руската федерация е 33 секунди ( така дори капаците на ракетните силози на ракетите Сармат, които все още не са тествани, нямат време да се отворят напълно и стратегическите ракетите на мобилните системи Топол нямат време да влязат във вертикална бойна позиция). Първият космически полет на Боинг Х 37 се състоя на 22 април 2010 г. Изстрелването се състоя на 17 май 2020 г., отбелязвайки началото на шестата мисия Х 37 , която все още продължава.

До кога ще я повтаряш тая глупост? Янките не можаха да разработят до сега хиперзвукови ракети. Къде са тръгнали с тая умрела совалчица, руснаците също имат подобна.

твърде много бели хора, Израел не хареса това! УсраинЪ слава!

Ну, ребята, давайте бабахнуть по Вашингтону и по Лондону! Наверно красиво будет. Америкосы в попку трахмем. Пусть они говна есть. С Днём Победы! А ПЪК ДИРнишкото ДВУКРАКО БЕЗМОЗЪЧНО ГОВЕДО СИ МИСЛИ, ЧЕ МЕ Е БЛОКИРАЛО... АБЕ ПУТКА МАЙНА СИН КАСКЕТ, ЛАПАЙ МИ ХУЯ И ПИЙ ОЦЕТ! КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ ГО НАБИВАМ В КУХАТА КРАТУНА, ДА ВЗЕМА НАКРАЯ В ПЪРДЯЛНИКА ЛИ ДА ТИ ГО НАБИЯ??? НЕ МОЖЕШ ДА МЕ БЛОКИРАШ - ИМАМ ПОНЕ 3 000 АйПи АДРЕСА. ТИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ! СМЪРТ ЗА НАТО, САЩ И ЦЕЛИЯ ПРОГНИЛ ЕВРОСЪЮЗ, КОЙТО Е ПРЕД ФАЛИТ!

Парада на победата в Москва беше по внушителен в сравнение на парада на българската армия на гергьовден когато над София преминаха само 3 съветски изтребители вместо дългочаканите американски изтребители.

Русия е велика държава и ще пребъде като такава, а всичките тези мъже записващи се доброволци там ежедневно, го доказват по един категоричен начин. За съжаление това не може да бъде разбрано, от мижитурки от етноа стоял 5 века под едно робство(другите да не го добавяме) или от хора, за които материалните неща са святото в живота им или пък от доларови бройлери смятащи , че всичко се купува и си има цена. Слава на Русия!

ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ СССР РАЗБИВА,РАЗМАЗВАТ,ПРЕЧУПВАТ ОСНОВНИТЕ СИЛИ НА НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ ПРИ 9 КЛЮЧОВИ СРАЖЕНИЯ......ЗА 2 ГОДИНИ В ПЕРИОДА 1942-1944 Г.....СТИГА СЕ ДО ТАМ ЧЕ ХИТЛЕРИСТИТЕ ПОЧВАТ МАСОВО ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ВОЙСКОВИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ ОТ ИТАЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ГЕРМАНИЯ,АВСТРИЯ,РУМЪНИЯ......КЪМ ФРОНТ РУСИЯ (ПОВОД ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ) ДОКАТО СЪЮЗНИЦИТЕ ИМ САЩ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ПОЛША СА ВОЮВАЛИ В ПАЦИФИКА,ЮЖНА ЕВРОПА,АФРИКА,БЛИЗЪК ИЗТОК САЩ ИТН........РУСНАЦИ И ПОЛЯЦИ ВЛИЗАТ И ПРЕВЗЕМАТ БЕРЛИН....ФАКТ

Защо не си спомним, че навремето САЩ дадоха на СССР над 18 хил.самолета, 10 хил танка, 475 хил камиона, над 50 хил джипа, над 170 бойни кораби, милиони тонове алуминий, взривни вещества, бензин, керосин, локомотиви, вагони и какво ли не за да може СССР да разгроми нацисткия звяр. Помага и Великобритания. При все, че СССР има много по-голяма армия, територия и ресурси отколкото Хитлер. Сега един подобен звяр е нападнал Украйна. Вероломно, без да обяви война и т.н. Нима трябва да оставим Украйна сама и без оръжие срещу коварния и зъл брат с психология на мутра? Целият светът ще помага на Украйна, защото борбата и е справедлива. Така че Мария Захарова свиквай. Най-добре убеди дядя Вова да си прибере войниците и да прекъсне тази престъпна глупост.

Истината за флашивата руска "победа": "Ако САЩ не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната. Един срещу друг с нацистка Германия на Хитлер нямаше да можем да издържим на кръвопролитията и щяхме да загубим войната. Никой не говори открито за това нещо, а мисля, че Сталин никога не остави писмена следа за собственото си мнение. Мога все пак да кажа, че той няколко пъти е изразявал подобно мнение пред мен“, пише Хрушчов в мемоарите си.

Колко пъти да ти казвам, че не си българин, а продажен джендър. Първо се информирай Хитлер откъде получи капитали, кой организира и двете СВ, кой спечели от тях и после ръси акъл кой е победител. Русия заби байрака на Райхканцеларията и това е достатъчна за инфантили като теб.

Той е Транс от софия

феса продължава да се пише българин... В Туркието бая ви бият като се предерастите на публично място, за това ли не искаш да се прибираш в родината?

С хартиена бюлетина за ГЕРБ. Само това е спасението от ПП -растите. Друго спасение няма.

От трън, та на глог! Как не разбрахте че и двете са подлоги на американците и изпълняват твхните поръчки???? А над, рих и неяъзмутим гледаше президенрът ни един, който също е американска подлога, но маскиран да играе проруски. Целият театър е скалъпен от Посолството, защото когато американците имат интерес(финансов, разбира се)те обичат да залагат на сигурно. Яко затъпяха доста хора от щибаната демпкрация

парада на Говедата..

а нашият беше на дъгата.

А дали е държало реч, онова късото фаше ?! За екзалтиране на тълпата плоскочели руски примати, задължителен катализатор е словесна диария от късокраката монголоидна хомосексуална проститутка.

Избършете лигите, бляди! Човешкият ви ресурс не е безкраен, само 3 пъти повече сте от украинците , а както обикновено губите хора в съотношение 1:10- и срещу германците е било така, и срещу финландците през ВСВ, и срещу поляците по-рано и срещу шведите още по-рано.. чеченците и афганистанците пък са най-пресния пример как ви разтакават отпред и наопаки.. скоро не само хората, но и техниката ви свършва, путлер се готви 10г за тази война, а Запада едва от тази година тръгна да реорганизира икономиката си.. само ще ви напомня , че за 2години през ВСВ САЩ пренастройват икономиката си и обръщат войната на 4 фронта- Япония, С.Африка, Франция и Атлантика и при вас изсипват огромно количество самолети, танкове, джипове, боеприпаси и суровини! От вас беше само месото.. лека им пръст на нещастниците!

3-и Украински фронт победи Хитлер.. Сега Украйна пак ще победи путлерофашистите.

армията на позора- убийци на цивилни и деца . пращат ги да се бият за путлерофашисткото джуже и ги връщат в насипно състояние.

Уважавам...Американците ! През, 1944 година се включиха във Втората световна война и ПОМОГНАХА на руснаците да победят Нациста Хитлер , а през 2024 година Спряха,.. безумното даване на милиарди на Украйна и с това Отново помагат на руснаците да победят Нациста Зеленски ! ;) На 9 май 1945 година руският флаг се вееше на Райхстага в Берлин ,...а месец май 2025 година руският флаг ще се вее на Майдана в Киев ! Отново ще седнат , Великите сили Америка и Русия и ще си Разделят ..на парчета Украйна ! Това е истината !;)

Май украина са свършили повече от работата срещу Хитлер...

Ами дай препратка, кажи какво да четем. А така изглежда, че не знаеш какво и лъжеш, че си чел нещо смислено, а не указания от скрити работодатели.

ами да започнем от там 4е СССР а не само Русия се изправя срещу Наците. В челните редици на СССР а Украйна

Ами да, така е, но това твърдение не поправя лъжата, която си написал по-горе. Гнусна работа е това. А, че ти не си правил доскоро разлика между Русия и СССР, това си е твой проблем. Но, все-пак, поне се стараеш да поправиш нещо, има някакви проблясъци на съвест при теб.

Но защо е отменено шествието на "безсмъртния полк", известен в Русия и като "Шоуто на ходещите мъртъвци"? А отговорът е съвсем прост - за да не лъснат огромните руски загуби в Украйна... че току виж някой се замислил...

Евроатлантизма е съвременния фашизъм. Същите дебили го подкрепят.

Само дето аргументите, които използва Хитлер да анексира Чехословакия и да нападне Полша са същите като аргументите на Путин да започне война срещу Украйна на 24.02 и то точно в 4 часа да бомбардира Киев, повтаряйки Хитлер в почти всичко. Признаците, характеризиращи фашизма и националсоциализма ги има в изобилие в любимата ти Русия - един фюрер, една партия, една държава (заобиколена от врагове), вътрешната опозиция е смазана - прогонена или по затворите и в гроба. Агресивна външна политика.

Това ча 4 ч сутринта излъга ли, или имаш някаква информация?

Хайде първо вижте кого напада Полша !!!??? Стига с това , че Германия и Русия са виновните

Винаги първо се осигурява пара за свирката, нищо че не достига за машината!

показаха оново едно парче т-34 , две бройки це-400 и две тополи... сичко друго - утилизарано от велика украйна с оръжието на нато !*

Ама те победиха ли вече?

във Втората Световна..

На всички които плюят по парада в Русия: Удоволствие е да се гледа, браво на организаторите. Аз съм от поколението което си спомня парада на нашите войски, парадите за 24май. Беше гордост да се участва, а сега министърът ми казва че няма да има защото давали приоритет на Велик ден. Не че и Велик ден го празнуваме както едно време, сега всички са на екскурзия в Турция, Гърция, Италия и т.н. А че нямаме войска дори за парад е тъжно, но може да гледаме архивните фондове

С армия правила учения и паради, но на която за щастие никога не се е наложило да показва колко реално струва. Как ти пееха едно време? Трябвало само да удържите турците (с Миг 17 и 21 срещу Ф16!) и братушките щели (ъхъ..) да долетят за 3 дни. Много ми е интересно това сега с поглед назад още ли го вярваш след като ги видя тия същите как превземат Украйна, пак за 3 дни? И то разполагайски с почти целия арсенал на СССР, някога действително предназначен за война с цялото НАТО а не с бивша съветска република. Ама, ако досега не ти е дошъл акъла..

защо тогава американците не мирясаха , докато не нарязахме оперативно-тактическите си ракети СКЪД и даже предшествениците на сегашните ИСКАНДЕР -ОТР ,,ОКА ", които и досега да са били актуални на въоръжение .

искаме в киев да го гледаме

Нека да е в Берлин

А ако е рекъл Бог- И В ЛИСАБОН!

В Одеса си го гледахме без проблем. Даже без субтитри на украински!

Гледахте на живо гей парада в Москва

Бъркате Градът ,държавата и парада. Американогейският ,демократичен и неолиберален парад ,ще се проведе в София ,а такива като вас ще кършите снага в първите редици.

Орките от Руската Педерация, започвайки тази война, се виждаха вече близо до Париж, но заседнаха преди Авдеевка , САМО на 50 км от собствената си граница. . Путин се видаше като властелин на света, но само мързеливият не си е избърсал краката в Руската Педерация. Русия е лузер… Киев за три дни. Изминаха повече от 2 години, а мурзилките все още стоят в началото на Авдеевка и бавно тъпчат на място

в допълнение -На 5 май 1945 г. всички германски сили в Бавария и Югозападна Германия подписват акта за предаване на американците в Хаар, извън Мюнхен, като влиза в сила на 6 май. На 7 май в "червеното училище" (сградата на техническия колеж) във френския град Реймс в 2,41 ч. централноевропейско време е подписана капитулацията на Германия. От немска страна подпис полага началник-щаба на оперативното Върховно командване на Вермахта генерал-полковник Алфред Йодл, а от страна съюзниците - представителят на Ставката на Върховния главнокомандващ на СССР генерал-майор Иван Суслопаров, началникът на Главния щаб на Съюзните експедиционни сили генерал-лейтенант Уолтър Бедел Смит и в качеството си на свидетел - заместник-началникът на Щаба на националната отбрана на Франция бригаден генерал Франсоа Севез. Съгласно акта германските войски е трябвало да прекратят военните действия в 23,01 ч. Централноевропейско време на 8 май. Шест часа след подписването в Реймс обаче се получава телеграма от Москва, в която се казва, че актът в този му вид е неприемлив за съветската страна защото се различава от предварително съгласувания на Ялтенската конференция и защото генерал Суслопаров не е упълномощен да полага подпис. Друг довод е, че капитулацията трябва да бъде декларирана не в освободена територия, а в "сърцето на звяра" - фашистката столица Берлин.Всичко това е претекст за провеждане на зрелищна церемония, в която руската страна ще има централна роля. Както казва Йосиф Сталин в телеграма до президента Хари Труман и премиер-министъра Чърчил: "Договорът, подписан в Реймс, не трябва да се отмени, но и не трябва да се признае".Генерал Дуайт Айзенхауер се съгласява с руската страна и поема ангажимента да осигури присъствието на командирите на трите основни рода войски на Третия райх на 8 май в Берлин. Въпреки че на подписването в Реймс присъстват 17 журналисти от САЩ и Великобритания, по молба на съветската страна се възприема 36-часово информационно ембарго на новината.

Капитулацията на нацистка Германия е подписана в късните часове на 07.05.1944 (поради часовата разлика се счита че е подписано на 08.05.1944) година пред представители на обединеното командване на съюзническите войски САЩ, Англия и Канада. Грузинеца Сталин се разсърдва, че в това споразумение не са участвали СССР генерали и настоява за отделно подписване на капитулацията на 09.05.1944, което в същност е в късните часове на 08.05.1944. За това повечето Българи са гледали как на подписването има само руски офицери. Но историята не може да се променя.

Всъщност си е точно на 9.5.45. Какво те мъчи да лъжеш?

Все едно парад от Северна Корея хайде стига глупости...

Парада е необходим, защото е единственото, което остана на руснаците. Русия можеше да е нормален играч в световната дипломация, но вместо това избра да бъде изолирана и мизерстваща държава. Имам предвид, че народа мизерства - нормалните свободи за руснаците няма да се върнат скоро. Сега пак руските писачи ще пишат, че Европа е подчинена и т.н. но в Европа се живее нормално и всички са свободни, нали? Стандартът на живот в Русия е значително по-нисък.

Дирник.ру за пореден път затвърждават, че са отбор ибрикчии и г..облизци на къси жълти паци и мужикистанци.

Да видиме присъстващите - Казахстан , Узбекистан , Таджикистан , Киргизстан , Туркменистан , Куба , Лаос и Гвинея Бисау. Впечатляващо и в същият момент казващо всичко.

безаналоговие танкчики и самальоти? За кораблите ясно, те станали на падводници

Посмотри в свою жопку, наверно там спрятались!

Гледахме го!Благодарим,че го предавахте.Гледахме също и новините по френската държавна телевизия:"Ни дума,ни вопъл,ни стон!"

В стон се превърна живота на руснаците и украинците!

-нагледен израз на дълбок комплекс за малоценност. Независимо дали на индивидуално или национално ниво.

Така ще да е и сигурно затова и в САЩ последното десетилетие много хора искат да се провежда подобен парад, но трезвите глави надделяват, защото знаят, че не може да достигне нивото на този в Москва по една много проста причина. Та затова САЩ си остават с парадирането до изкривяване със националните си знамена, на което даже и германците се удивляват, но пак си има просто обяснение, което такива като тебе не могат да разберат

Затова в САЩ и ЕС се парадира предимно на гей паради, защото там им е силата.

Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 ! В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917. Единствената успешна война за СССР (не казвам Русия, защото украинците играят централна роля) през целия 20-ти век е Втората Световна, но Съюза е само една от многото воюващи държави (войната е световна), а и това става с колосалната англо – американо - канадска помощ. Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни...При това Великобритания воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, който до 22.06.1941 е съюзник с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Отделно западняците воюват не само с германците, но и с Италия в Африка и Европа, и с Япония в Тихия океан. Трябва да споменем и че Руската освободителна армия на ген. Власов воюва на германска страна. Ето това е непобедимата и безаналоговата.

Гледайки видеото ме обхвана такава гордост ,чест към отечеството,семейството и въобще се потопих в един свят на съвсем различна личностна отговорност.Честит празник Росия!

Ще изсъхнеш и изтрезнееш..

ако има отговор както заслужавате няма да ви хареса...

Варвари!!!

С празником, Товарищи!!!

Ти празни ли се докат гледаше, таварищ? Щот аз два раза ...

сега в отговор от Брюксел и Вашингтон да направят по един гейпарад :)

Да в Руската страна няма гейове, а п.дали и не правят паради, а голи партита в Московските бардаци

Русия освободи Европа от хитлеризма. Надяваме се на нея да победи глобализма, в най-най-лошия му американски вариант. За един многополярен свят, за свобода на народите на Източна Европа от окупационните американски войски ! Празнувай Русия и стискай здраво АК !

Русия дето искаше еднополярен комунистически свят кога ще те освободи от тъпоумието.

А бе не знам, ама един път ни освободи от турско, ако сега ни освободи от американско, направо няма да имат равни!

Споко, Путя ги асвабаждава по сто пъти на ден, и те все не се чувстват асвабадени.

А ако народите предпочитат Света такъв какъвто е и ви пратят да си заврете 'освобождението' в газопровода? Не се ли усещате че предлагате 'услуги' които никой не търси?

Здравей смешник . Дори никнеймът ти е на латиница. Ти къде беше , когато народите на Източна Европа бяха под руска окупация в продължение на 45 години. Казваш че русия ни е освободила от хитлеризма. Да но замени хитлеризма със сталинизъм.Ако искаш може да поспориме има ли разлика между хитлеризъм и сталинизъм.

Русия ни освободи от Германия, да не забравяме, хем хитлеристи хем неци са били тук, със силно присъствие.

СтанкоФ, ставаш все по-смешен с изявленията си и е редно надзорника във трол-фермата да ти спре паричките. Твърдението, което си постнал е изрезка от в.Работническо дело от 1976 година. В българските учебници по история по това време нямаше нито дума за вторият фронт, за молбите на Сталин за неговото откриване, за помощта, която останалите народи са оказвали на СССР, както и за заграбването на територии от СССР, нито думичка нямаше за подялбата на полша с другаря Хитлер и т.н. Застинал си някъде в 70-те на миналия век. По-добре си стой там, като поредната комунистическа мумия.

По това време в българските учебници по история пишеше за 2-я фронт, за Лендлиза. Само тези лъжи са достатъчни да кажем, че си магаре. За договора с Рибентроп не пишеше. Ама истината не можое да е наполовина, чист лъжец си.

Брюксел. Тази сутрин евродепутатът Александър Йорданов „Тулупа” се събуди за пореден път трудно. Пак беше преял. С подпухнали очи седеше неподвижен на леглото, почеса си дебелия шкембак и изпъшка. Главата му тежеше. „Мъка! – изпъшка той. Вече втори мандат в Европарламента се опитваше да проумее задълженията си като евродепутат и все не успяваше. Напъваше се да разбере защо му плащат тази огромна заплата и пак махаше весело с ръка, преброявайки хилядите евро. Вчера пък му се бяха обадили от България да се изкаже срещу някакво решение на Нидерлания за вето срещу влизането ни в Шенген. „Майната й на България! – изсумтя той. „Ще си доспя в европарламента, докато другите ломотят. И без това не ги разбирам, ама важна е тлъстата заплата” – отново изпъшка той и доволен се отправи към тоалетната - беше го напънал як сюргюн(стомашно разстройство).

парада беше в Лондон. Миналата в Париж, а по-предната в Берлин, както обещаха Путлер и Лукашенко.

Най-убав е този в Брюксел. под звуците на люнимите маршове, изпълянвани от Елтън Джон.

СЛАВА на ГЕРОИТЕ !!!

Долу СССР и КПСС . Долу сектантския комунистически режим .

Хм, да разбираме ли, че твоят девиз е - "Горе педерастията, педофилията, наркоманията и паразитирането" ? Защото това е днешната европейска алтернатива ...

хахаха аве овчи СССР и КПСС няма от 35 години ве, вземи са събуди вече, не живей в миналото

Изопщо не съм го гледал и нямам такова намерение. За такова нещо си има червени малоумници.

гледам, че пушечно месо са събрали, ама нещо техниката липсва. поне картонената Армата да бяха изкарали, да и се порадват пенсиите.

Не пали

Руснаците са корав народ, сами ще си изтискат цирея, както го направиха със Ста-лин, Хру-шчов, Бре-жне-в, Чер-нен-ко, Ан-дро-пов...Не случайно Горб-ачов и Ел-цин не са се споминали на поста.