Все пак Шушулов, чийто мандат като председател изтича днес,  уточни, че ДКЕВР не е социална институция. "Ние не сме социална институция. Има три комисии за защита на потребителите, но независимо от това, ние винаги сме защитавали интереса на потребителите", добави Шушулов и изрази увереност, че и в бъдеще членовете й няма да се поддадат на монополистите, предаде "Фокус". ДКЕВР никога не се е поддала на политически натиск в областта на енергетиката и ВиК-сектора, изтъкна още Шушулов. Имали сме разговори, но никога решенията на комисията не са били налагани отвън, каза той. Най-красноречивият пример е, че не сме разрешавали на монополистите да поддържат високи цени, посочи Шушулов, цитиран от БТА.
По повод обвиненията, че членовете на регулаторната комисия получават много високи заплати, Шушулов каза, че те се определят от Закона за енергетиката, съобразно заплатите на регулаторните органи в ЕС и на всеки три месеца заповедите за заплатите на членовете на ДКЕВР се подписват от министър-председателя и се изпращат в ДКЕВР. Пред журналисти Шушулов коментира, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен от съветниците си относно заплатите в ДКЕВР. ДКЕВР никога не е определяла сама заплатите на своите членове, нито заплатите на администрацията си, които се определят за отделните длъжности според Закона за държавния служител, заяви още Шушулов.
По-рано пред журналисти Шушулов коментира и въпросите за тримесечното отчитане от ЧЕЗ като каза, че решението вече е на съда. Той обеща ДКЕВР да одобри предложената от „Булгаргаз” цена на природния газ за четвъртото тримесечие.
Председателят на държавния регулатор представи и номинирания от Министерството на икономиката за негов приемник - Ангел Семерджиев. „Ангеле, бори се комисията да е независима финансово и политически”, посъветва Шушулов своя наследник. Кандидатурата на Семерджиев ще се гледа от правителството следващата сряда.
От своя страна Семерджиев заяви, че работата на комисията винаги е била особено нужна, защото за момента не е измислен по-добър механизъм за регулиране на естествените монополи. По думите му, съществуването на ДКЕВР е от интерес както за потребителите, така и за всички участници в индустрията.
Междувременно днес "Булгаргаз" ЕАД поиска увеличение на цената на природния газ с 2,49% за последното тримесечие на годината. Увеличението от 9.10 лв./хм3 (2.49 %) в сравнение с действащата цена, е в резултат на по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари. Поисканото  увеличение е по-ниско от прогнозата, направена преди месец от газовата компания, когота тя предвиждаше цена на газа  380.84 лв./хм3 без ДДС или увеличение с 4.33 %.  
Константин Шушулов коментира, че ако това остане окончателното предложение на газовия доставчик, то цената на парното и топлата вода може да се запази до януари.