Депутатката от "Воля" Елена Пешева, чието минало на участничка в Плеймейт конкурс я достигна отново покрай скорошното й избиране за член на комисията, разглеждаща проекта за Конституция, направи емоционално обръщение във Фейсбук по темата. Ето как реагира парламентаристката на новата вълна от нейни разголени снимки, които заляха публичното пространство:

"За пореден път през последните седмици се разпространяват мои снимки от един конкурс за красота преди повече от 15 години, придружени от обиди и клевети по мой адрес!

Налага се вече да реагирам, защото ми омръзна да разпространяват една и съща фалшива новина! Да не говорим, че ако не бях влязла в политиката, никой нямаше да обърне внимание на тези снимки!

През живота си никого не съм излъгала, нито съм вършила нещо нередно или противозаканно! Работила съм усърдно и честно, винаги съм се стремяла да съм съпричастна и да помагам, с каквото мога. Хората, които ме познават, знаят, че съм открит и емоционален човек, борбена съм и подхвана ли нещо, не пускам, докато не го осъществя!

Нямам от какво да се срамувам, още по-малко за нещо, което се случило преди 15г.!

Семейството за мен е всичко - децата са смисълът на живота ми! Възпитавам ги в много любов и разбирателство, да бъдат всеотдайни и отговорни хора и да се борят за мечтите си! Благодарна съм за всичко, което имам и за всичко, което съм постигнала!

Ще продължавам да се боря за това, което ме е подтикнало да вляза в политиката - децата и семействата им да имат достоен, щастлив и спокоен живот в собствената си държава!

Тези клевети няма да ме спрат! Напротив, амбицират ме още повече!

Питам се, моето явяване на 1 конкурс преди 15г. ли е най-големият проблем на обществото ни? С какво това ме прави недостоен и некомпетентен човек? Аз ли съм виновна, че през последните 30г. държавата ни е ограбвана? Че държавата не се грижи подобаващо за хората, които цял живот са работили, че не се грижи и за най-малките - нашето бъдеще! Здравната ни система е в колапс. Мога да изброявам и още, сигурна съм, че и Вие можете!

Това е истината. Моята истина! Вярвам, че всички разумни и мислещи хора ще ме разберат!

Толкова ли са безсилни вече враговете на Воля, че използват това, като някакъв "страшен" аргумент срещу нас. А що се касае до медиите, които разпространяват фалшиви новини и правят негативни внушения за мен, адвокатите ми ще им потърсят съдебна отговорност.", написа в официалната си фейсбук-страница Елена Пешева.

Снимката, която отприщи творчество сред Фейсбук потребителите

Снимка: Интернет