В ПП "Движение ДА, България" е получен сигнал за инцидент с участието на члена на Националния съвет Мустафа Емин в "Пирогов" на 28 август, съобщиха от движението и излязоха с позиция. 

"Да, България" не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията.

С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията, заявяват от "Да България". 

Неда Диманова, работеща в "Пирогов" разказа днес във фейсбук, че Мустафа Емин - съветник на военния министър Тодор Тагарев и член на "Да, България", вдигнал скандал в спешната болница "Пирогов", като настоял дете да бъде извадено от детската шокова зала, за да бъде настанено там неговото дете. 

Случаят е от 28 август вечерта, като зад думите ѝ застават и от "Пирогов", които са споделили нейния разказ на официалната страница на болницата.

"Нощес в Пирогов дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неготово, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в Пирогов и можем да проверим", споделя Диманова и продължава:

"Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата".

Работещата в лечебното заведение обяснява, че е попитала "господаря от Рибново" така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема".

Малко по-късно излезе и официална позиция на "Пирогов": 

"Болница "Пирогов" е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага й пациент по установени, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи.

Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури.", заявяват от най-голямата спешна болница у нас.