Опозицията в лицето на лидера на БСП Корнелия Нинова коментира бонусите за администрацията, които премиерът Бойко Борисов отпусна вчера.

БСП подкрепя някои от тях, някои от службите се нуждаят спешно от тези бонуси, ние сме внасяли предложения да бъдат отпуснати, например за социалните служби, където работят хора за по 500-600 лв.", каза Нинова.

Тя обаче е против подхода на премиера Бойко Борисов.

"Този подход на финансова политика ни е познат от Борисов, винаги като е притиснат, раздава пари и тръгва с джипа, мисли, че ще тушира общественото напрежение. В една правова държава това се прави с актуализация на бюджета", каза лидерът на БСП на пресконференция на Позитано 20.

Тя добави, че това минава през парламента, през бюджета, с ясни и точни разчети за приходи и разходи и мотиви за кои служби се дават пари.

Така, по думите на Корнелия Нинова, опозицията няма възможност да внася предложения.

Лидерът на БСП смята, че в "правораздаването има двоен аршин" - заради присъдата на бившия министър на икономиката Румен Овчаров, който вчера получи наказание "Лишаване от свобода" за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок за безстопанственост на "Мини Бобов дол" в качеството му на висш държавен служител и принципал на "Мини Бобов дол" ЕАД.

"Днес никой не повдига отговорност на бившия финансов министър Владислав Горанов, че не е упражнил контрол на Комисията по хазарта, а с SMS-и е управлявал процеса", даде за пример Корнелия Нинова.

Именно заради Комисията по хазарта и скандала в бизнесмена Васил Божков премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Владислав Горанов.