БСП за бонусите на чиновниците: Като е притиснат, Борисов раздава пари и тръгва с джипа

Нинова попита защо след като се разследва Румен Овчаров, не се разследва Горанов за Комисията по хазарта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А когато БСП видят зор, никога не развързват кесията, само я скриват. И в джип по обекти не може да ги видите - само по курорти, яхти и софри.

Курнело, всички въпроси отнасяй към Иван Костов!!! Бойко Борисов е друга бира.

Раздава нашите пари, а след него и потоп!

На,,детето на тиквата ,,е задължителна,а не е наказателна мярка. От там насетне трябва да му се търси наказателна отговорност! Ама каскетите ич и не му се чува за това. Голяма работа,че някой ощетил хазната със 700 млн., И че лапнал рушвет за това! Нали е от правилните хора! Оставка мръсници

Ти си вътре в нещата и не ти прави чест така да говориш.колко пари получават чиновниците?1000лв.Ами това са минимални заплати,скоро България ще остане и без чиновници.Даже е късно.

Без чиновници? Имаш ли идея колко много чиновници има при нас? Поне половината са излишни.

Никой не е против това да се увеличат заплатите на някои държавни служители, които наистина са символични! Става дума за друго. У нас държавната администрация е 24% от всички работещи. В Германия този процент е 15%, във Франция 13%, а в Холандия 11%. Тия служители се издържат от бюджета, който пък се пълни от икономиката. Дори най-мощната икономика в Европа, тази на Германия, не си позволява такъв процент държавни служители. А българската икономика е доста измислена. Около 74% са търговия и услуги, и само 25-26% производство. Преди 10 години ГЕРБ обещаха, че ще намалят тази администрация, която е доста тежко бреме за бюджета. Не стана! Тя се увеличи с още 10 000 души.При това на държава, която вече е под 7 милиона. В условията на корона вирус приходите в държавния бюджет рязко спадат, което ще рече, че трябва да се намалят разходите, като се намали въпросната администрация. Вместо това обаче се прави точно обратното. Скок в заплатите и то с цели 30%. И то не еднократно! Откъде ще дойдат парите и за колко време ще стигнат, само оня горе знае. И вие очаквате от тези хора да отидат на протест? Да не са полудели? Нали са ги предупредили да внимават в картинката, защото могат да изгубят работата си, а навън е безработица.Те са чули записите на Борисов, видели са и снимките. Забравят за моралните съображения обаче, защото трябва да запазят работата си. Те пак ще гласуват за Борисов какъвто и ще да е! С това българската демокрация приключи! Защото тази оперета и този подход нямат нищо общо с демокрацията!

Скокът е ДО 30% и е точно ЕДНОКРАТНО! Ще рече, че за дребния чиновник увеличението няма да е 30%!!! Ще намажат филията най-вече едрите висши чиновници! А криза за дребни чиновници след 5-10 години наистина може и да има, след като няма млади желаещи да се вържат за 600-700лв месечна заплата! Освен това, с вдигането на заплатите на държавните служители се вдига и средната РЗ, а това ще принуди и чорбаджиите частни капиталисти (с огромно нежелание!) също да дават по-големи заплати. Истината е, че за да се намали от 24% на 18 или 13% административния апарат, както е в развитите евродържави, трябва да се въвеждат новите електронни технолгии в управлението, а това означава да се изчистят с до 90% всички едри, висши чиновници в София по агенции и министерства с огромен паразитен апарат!!! Електронно правителство по жълтите павета ще реши проблема със свръхнаселеността на админицтрация в България! По места обаче дребни чиновници все още трябват!

на честната Калудка.Заревала за Р.Овч,а забравя защо Станишко я разкара от зам.министърския пост.Дали не трябва и тя да е разследвана?

Нинова първо да помисли за оставените без заплати и съкратени от нея работещи по клубовете на БСП,пък тогава да реве за грижите на Борисов. Във Варна първи протестъри са оставалите без работа служители от градското БСП..от Македония 39 За чиновниците има кой да се погрижи.За пенсионерите също.За затруднените от кризата се грижи пак Борисов. Тя своите да оправи,пък тогава да гледа в паницата на Борисов. Тя да е направила нещо? Надяваше се с чужди ръце да извади кестените от жарта,но нещо не става.Ами ако на комконреса (Пардон Соцконгрес за пряко преизбиране на Ненова) Септември остане без работа,на едни останали трохи от Техноимпекс ли ще разчита?

Ами след толкова важно прозрение не врънкайте, а го притискайте, яко и непрекъснато. В момента обаче той прави нещо много хитро: раздава пари, които все някога ще трябва да се връщат. Знаейки това, никой няма да иска да съставя правителство, а на него не му пука... Криза, разбираш ли...

Ще се намерят читави да направят и да изкарат на яве оглозганата държава дето ''просперира'' според мутрата и тогава хората ще знаят защо пак започват от нулата и няма да им се размине на шайката реална отговорност..

И какво от това? Животът на повечето си минава в мизерия. Дори всички да отидат в затвора, положението няма да се подобри. Следващите хитри крадци са на ред. Това е реалността в България, такива са ни хората.

Не слагайте само БСП пак да угодите на ментора си защото това е ясно и се вижда от много години назад властване на мутрата от всеки мислещ и нормално разсъждаващ.. Нима не е поредното купуване на гласове с чужди пари?? Нима не виждате цифрата как поне с 10000 е нараснала държавнаа администрация при властването му и не ви дреме че още 10000 хрантутници са на държавната ясла та и бонуси всяка година вземат за нищо работа през годината.. При толкова технически напредък да увеличаваш бюрократите си е направо мафиотска структура....дето да ти забърсва и пази зад...

ДОЛУ ГЕРБСПДПСПФ!!! 11год.герберастия и бойковизъм стигат!!! Писна ми от тикви,пъпеши,соколи,прасета,менди,десита,калинки,гинки,султанки,цветанки,цецки,цаци,теменужки,болен лидеровци, шкембе-войводи, магарешки, гешефтарски, пацо терасов, муфтаджийски и прочие герберопитеци гнусни ненаядени...ОСТАВКА!! Герб са най-успешният проект на КГБ/ДС след ДПС!!! Борисов,Цацаров/Гешев,Доган,Гоце,Пеевски-моделът КОЙ!!! Не сме имали друго такова некадърно, невежо, безотговорно, крадливо,престъпно и цинично управление! ..и пак си ГО изберете Негово Нищожество Буда фон Тиква ал Главанак-Тулуп Ал Дюнер Хасфалт ал Тол Магистрал Ал Хъб Амфет ал Вълшебник-Суджук Микрофон Ал Водопровод-Бабаит Ал Хумана-Кирка Бабаит Ал Фурма-Шибаняк..!!

След време,дано да е по-скоро,в затвора трябва да има публично отворени дни за посещения пред клетката на Банкянското човекоподобие!! очаквам видеото с непълнолетното момче в леглото с тулупа!!!! ....ей тогаз ще стане яко…!!!

Гнус безкрайна има под небето, чекмедже с пари омайва ми сърцето. С мисълта за Боко плащам дългове докрая и мечтая си кога ще дойде Рая. Папи галиха го по главата нежно, шепне Шиши във ухото неизбежно. За народа бич си ти-тулуп охранен, тук си чужд и вече си забравен. Ти говориш кротко със прасето, като син прищипал си пишлето, ШИШИ е във вашите души -свинска зурла и уши. Отврати народа сам от тебе мили, на протеста ни обгръща свята сила. Със искри разпалени в сърцата, днес открихме свободата! Д. Савчев

колко мислите са тея бонуси и дмсета?

В пъти повече от мижавите 7% ''актуализация'' на пенсиите.....Ама то при вас все ви е малко:(((((((

Горанов е за повдигане на отговорност

синът ми е на 18, по цял ден джитка насам-натам, вечер го питам - Ти да не би да ходиш по протести. Той отговаря - Бих отишъл за 200 лв. Оттук произтичат два въпроса? - Дали има кой да му ги даде? - И колко са искрени тия, дето сърцераздирателно ми обясняват, че го правели за децата ми?

Така си го възпитал/а твоят синковец. Щом той е готов за 200 лева да направи нещо, представям си ти какво би направил/а за 400.

Дай му 200 лева и да ходи. От кого мислиш зависи?

"Най-голямо недоумение буди включването в списъка на изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Не е ясно защо антикризисно трябва да се увеличават заплатите и в ДНСК, която в последните месеци се занимава основно да запушва скандали със сараи и укрепителни съоръжения по морето. До 30% увеличение е предвидено за НАП и агенция "Митници", които имат много служители с пряк контакт с граждани, но пък са сред най-високо платените администрации в държавния сектор. В приходната агенция имаше сериозно недоволство заради спирането на бонусите в началото на кризата, тъй като те могат да формират до 30% от заплатата. Вероятно сега тази удръжка ще се компенсира с увеличението. По линия на недоволството вероятно са предвидени за увеличение и работещите в главна дирекция "Изтърпяване на наказанията", които тези дни протестираха за по-добро заплащане. Сред коментарите в рамките на общественото обсъждане обаче се поставя въпросът защо липсва ГД "Охрана", която се занимава със същата дейност. "Едната дирекция пълни затворите с лишени и ги конвоира и не е добавена. Друга функция на ГДО е проверка на лицата в съдебните сгради. Момчетата извършват по 2-3 хил. проверки на всякакви хора в сградите всеки ден", посочва авторът на тази забележка. В списъка са още автомобилната администрация, агенцията по метрология, държавната комисия по стоковите борси и тържищата, инспекторатът за опазване на недвижимото културно наследство, Националният институт за помирение и арбитраж, басейновите дирекции и РИОСВ към екоминистерството. В промените не са упоменати никакви критерии, по които вътрешно ще се разпределя увеличението на заплатите. Преценката е в ръцете на ръководителя на съответната структура." БОЙКО СИ КУПУВА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СЕКТОРИ С НАШИТЕ ДАНЪЦИ,ЩОТО МУ ПАРИ ПОД ГЪЗА ЯКО-НИЕ ДА НЕ СМЕ ГЛУПАВИ /ПРОСТИ/КАТО ТЕБЕ БЕ,ЧЕ НЕ РАЗБИРАМЕ КАКВО ЦЕЛИШ С ТЕЗИ УВЕЛИЧЕНИЯ.???

Мъка, а, представа нямаш колко са като маса :)))))))))))))

"Лидерът на БСП смята, че в "правораздаването има двоен аршин" - заради присъдата на бившия министър на икономиката Румен Овчаров" Когато Цветанов си подаде за първи път оставката от поста заради заменките за апартаменти и даже беше привлечен като обвиняем как никой нямаше проблем с това? А сега за вашият убавец било "двоен аршин", защото както "всички" знаем един депутат/министър никога не би използвал влиянието си за лични и чужди облаги! Като Цветко например, който не един път, а цели два пъти подава оставка от един и същи пост заради една и съща причина(апартамент гейт)!

За р.овч. не е права,защото всъщност наказанието му се размина. За горанов, пари раздавани точно сега на всеки едва ли не, права е.

Сега дали ще се натискат за властта, щото ако я искат, догодина ще трябва да плащат и по-високите заплати.

И ние сме били бедна страна, последна в Европа. Откъде изскочиха толкова пари за раздаване. Нали бюджета е продънен, няма събираемост а всеки които притичка до Министерския съвет получава. Утре всички на опашката и мопя за ред и по списък. След мен и потоп - тая я играхме в 1997г.

Абе тоя тулуп Баце що така фърля кинти на ляво и на дясно. Явно се готви да се маха и гледа да фалира държавата преди да се омете (съвсем заслужено да се разкара) за да може следващите които дойдат да заварят една разграбена, пустееща държавна хазна и да цвили от банкята, че видите ли, той се махнал както искал "простия народ" и като се махнал сме се докарали до фалит! Прозрачен е Борисов, а Корнела вместо да квичи, да вземат да свършат нещо полезно, ако не могат (а не могат) барабар с мафията да се покрива, че съд и затвор ги чакат всичките!!!!!!!!

А на БСП, като им арестуват спонсорите или ги подгонят в чужбина вдигат революции.

В армията много хора остават на работа след пенсиониране. Те получават пенсия + заплата. По никакъв начин не са били засегнати от кризата с коронавируса, а сега ще получат 50 лева допълнително. Баси цирка!

Психично болният се лекува като кара кола, но е заплаха! Терапията му е да троши камьни, какьвто е як , за него по две- три надници на ден!

Въпроса е как така намериха тези пари, като огромна част от хората са с пострадали доходи. Постъпленията в бюджета да значително по-малко и как без да актуализират бюджета намират парите???? Да не са от шкафчето в спалнята?

Раздават по 20 лв. за контрапротест „През сина ми научавам за оферти от 20 лева за участие е контрапротест в сряда отправени към ученици в горните класове”, зави във Фейсбук Тома Белев от Демократична България. Припомняме, че подобна информация тръгна из социалните мрежи и медиите още при първия контрапротест, който беше организиран от ГЕРБ на 10 юли. Тогава в интернет се разпространи скрийншот, на който потребител на име Мая ГЕРБ уведомява всички координатори, общински съветници и депутати, че има организиран транспорт от Бургас за контрапротеста и че присъствието им е абсолютно задължително. Десетки автобуси от цялата страна се стекоха в столицата, а някои от пристигналите сами си признаха, че дойдоха, за да полуат обещаните им пори от партийните структури на ГЕРБ. Надникът се оказа също толкова скромен.

синът ми е на 18, по цял ден джитка насам-натам, вечер го питам - Ти да не би да ходиш по протести. Той отговаря - Бих отишъл за 200 лв. Оттук произтичат два въпроса? - Дали има кой да му ги даде? - И колко са искрени тия, дето сърцераздирателно ми обясняват, че го правели за децата ми?

Вчера изчетох подробно списък с администрации, на които ще се отпуснат НЕ бонуси, а до 30% увеличение на заплатите. Не споря, че в този списък има администрации, където буквално се работи "на добра воля", но за "Митници" (работил съм там, но не като митничар на трасе) и още повече НАП (имам доста познати, които работят там), това си е направо КОЩУНСТВО. И двете агенции, въпреки, че са под шапката на МФ, са с ранг на министерство. Особено в НАП, смело мога да твърдя, че едни служител на длъжност "старши експерт", взима колкото служител на длъжност "държавен експерт" в министерство. Без да броя и ДМС-тата, които се взимат в НАП абсолютно регулярно на всеки три месеца. Та, много да ме прощават, но АМ и НАП нямат място в този списък. Ни най-малко.

Преди това пак раздаваше пари и тръгваше с джипа. Нима очаквате да извади лопатата и да построи сам околовръстното на София или магистралата до Сърбия?