Съжалявам, че владиката не беше в парламента, за да види тоя срам. Това каза пред журналисти след литургията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и добави - "парламент, свързан само с постове, пари и власт".

"Шест часа във война, в криза - хората нямат нафта, нямат ток, нямат газ - нищо нямат. Тридесет лева агнешкото гони. Те шест часа вчера - как да вземат на данъкоплатците повече пари като разширят още комисиите - срам", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че тях не ги интересува властта, нито ги интересува управлението. На въпрос дали е доволен от гласуването вчера в Народното събрание Борисов отговори - "то няма решение".

На българите Бойко Борисов пожела да са храбри, да са здрави, живи и да слушат какво им говорят владиците и свещениците в църквата, защото по думите му те винаги дават правилните съвети.

"Молете се за мир! Христос би застанал на страната на Украйна", каза в словото си митрополит Николай. Той подчерта, че моли Бог да пощади децата, майките, старците и всички хора в братоубийствената война, която се води в Украйна. Владиката благодари на Борисов, че не е затворил храмовете по време на пандемията от COVID-19. "Бъдете победители и Свети Георги да ни пази, той да е покровител на епархията ни и на Пловдив!", благопожела още митрополитът в края на литургията.

След службата в храма "Свети Георги" Борисов се запозна на място и със строежа на новия параклис "Св. Архангели", който се намира в Стария град.

"Няма помощ за Украйна, има кризисен ПР за Кирил Петков, щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна, коалицията вече се е разпаднала, единствената бръмка в нея е корупцията", заяви още пред журналисти в Пловдив Бойко Борисов.

"Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ", заяви Бойко Борисов.