Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони. Нашата оценка под репресия, по техните правила, дето се вика, радваме се, че ни оставиха и живи - такава репресия. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг след края на изборния ден в централата на партията.

По думите му, най-ниската в историята избирателна активност показва тоталното несправяне с провеждането на избори на служебния кабинет.

"Нямаше място, където да не дефектират машини, да няма проблеми. Мисля, че в световната история за гласуване ще влезе как една възрастна жена я гони полиция и тя яде бюлетина. Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони.

Според лидера на ГЕРБ, резултатите от вота показват, че сценарият от предишните избори се повтаря.

"Всички социологически агенции даваха 8 процента преднина на ГЕРБ. Така тръгнаха и изборите. И в последния момент започна да се стопява тази преднина. Предишния път за "Има такъв народ". Сега за "Продължаваме промяната". Това, което имаме към момента, ни отрежда, че сме първа политическа сила, но това на практика няма никакво значение. И възторгът, в който изпадат колеги от класирането си, моят прочит е друг. Народът успя да изгони мутрите от парламента. Вместо да идат, те си тръгват...Това, че влиза, поне към днешна дата, "Възраждане" също трябва да им говори много", коментира Борисов.

Той допълни, че искрено съжаляваХристо Иванов и Атанас Атанасов.

"Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото те не заслужават такава съдба. Таман се засилят да става нещо от тях и дойде някой и ги превари. По данни гледам, че са и под ДПС - доста обидно. Да имаш претенциите, че си най-знаещият и можещият, а неблагодарният български народ да ти отрежда последно място до "Възраждане"", допълни Бойко Борисов.

Според него това, че те не са си подкрепили кандидата за президент, показва тежка зависимост и доста лъжлива политика относно център-дясно. "Но дето се вика - само ми е мъчно за тях. Не много, но ми е мъчно", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че от утре трябва да се сформира парламента и стабилно мнозинство евентуално. Той бе категоричен, че няма да подаде оставка, за да не доставя удоволствие на някои.

"Ние, както виждате, сме си първа политическа сила. Ако направят машинациите в чужбина, ще останем на фотофиниш. По вашата логика, знаете ли колко лидери би трябвало да си подадат оставка. Това, че партията ми три пъти под репресии заема първото или на фотофиниш, първо в България ама втори в чужбина, знам колко би им било приятно, но няма да им доставя това удоволствие", каза още Бойко Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ, ако са първа политическа сила, са длъжни да опитат да съставят правителство заради своите избиратели. Според него, ако Румен Радев не е изблягал от дебатите, те са щели да бъдат интересни.

"Той избяга от тях. Сега, ако избяга и от такъв дебат, не му прави чест. Това мога да кажа по тази тема", допълни лидерът на ГЕРБ.