Новата магистрала Европа, септември месец българите ще карат по нея. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с регионалния зам.-министър Николай Нанков инспектира строителството на АМ "Европа".

"Само за месеци се построи новото трасе. Преди беше един паваж", каза още премиерът.

"До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения", добави той по повод анонсираните от самия него промени преди няколко дни, след което добави: 

"Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят. Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кой ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влязат в парламента? Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати".

"Отляво и отдясно чукар и през него трябва да мине магистрала. Взехме тежките решения и ето през полето и гората, и баирите какво се случва. Винаги като имаш решение и си наясно със себе си, е лесно. Другите да му мислят. Искаш да влезеш в парламента, да съборя правителството, да се напъна за силна опозиция, а кой ще доведеш за опозиция? Не ти ли е мила държавата? Всичко това ще спре. Новата магистрала Европа - септември месец българите ще карат по нея", каза още премиерът.

Борисов коментира и скандалния запис на Христо Иванов, в който се споменава и името на Младен Михалев-Маджо.

"Мой министър - бивш, само като му видях гнусната физиономия, уплашена... двуличието ще блесне със страшна сила. Гузната физиономия не можеш да си оправдаеш", заяви Борисов.

Премиерът каза, че щом е видял клипа, го е препратил на Христо Иванов не за друго, а "да си види гузната физиономия".

Николай Нанков пък коментира, че от вчера Иванов си е сменил версията за скандалното видео няколко пъти. Хората споделят колко по-чисто е Черноморието и припомни колко много пречиствателни станции са направени.

"Целта им е за влязат в парламента, да бъдат силна опозиция. Да работят три дни и да си взимат депутатските заплати. Намислил съм нещо за депутатските заплати", каза още Борисов.