"ГЕРБ този път няма как да се скрие, нито да подкрепим втория и третия. Хората искат ние да сме доминиращата сила в управлението", заяви лидерът на партията Бойко Борисов във Велико Търново на предизборна среща, която се проведе в сградата на Учредителното събрание. Борисов обаче беше категоричен, че на ГЕРБ им трябват поне още две партии, за да бъде стабилно правителството.

"ПП-ДБ ни дължат ротация, както ние ги подкрепяхме 10 месеца, пък да го свалят после. Ако искат да има нещо стабилно, те ще ни подкрепят, ние ще сме водещите, но трябва поне още две партии да влязат. Наесен трябва да имаме нов бюджет и да дадем на българите някаква светлина. Иначе пак на Христо ще му кажа, че България след всеки път става по-нестабилна и няма желание за управление. Активите вече са на предела долу", подчерта Бойко Борисов с реплика към лидера на ДБ и съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов. И направи коментар на изявлението му, в което Иванов прогнозира, че ГЕРБ ще спечели изборите и ще направи правителство с ДПС, но то ще бъде нестабилно и ще падне.

"Браво, Христо, точно така, но това значи нестабилна България, неважен партньор. И то щяло да падне - да, ще падне, ще има нови избори, Христо, можеш да спечелиш ти. Но тогава какво ще правиш, Христо, без нас? Пак ще е нестабилно и пак България още години ще е нестабилна", обърна се към съпредседателя на ПП-ДБ Борисов. И добави по адрес на опонентите, че му е интересно как ще оправдаят безчинствата си. "Разликата става отчетлива и това вече започва да става проблем. Я, представете си, да имаме над 80 депутати, можем ли да кажем няма да правим правителство?", попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Борисов обобщи, че в момента "България е обран бостан", саниране и магистрали няма, а парите са похарчени и са взети заеми. И припомни, че ГЕРБ са подкрепили "тоя лош бюджет", за да отидат за проекти на общините 1,2 милиарда лева, защото три години е бил пълен колапс. "Само че и тук коварството е заложено в темела. Има само 20% заложени в бюджета за тези проекти", обяви Борисов. Другите 80% оставали за следващия.

Той се възмути и от факта, че до момента еврофондовете са усвоени само в размер на 1%. "Да ви стоят 5-6 милиарда в Брюксел и три години да не отидете да ги вземете!", изрази недоумението си лидерът на ГЕРБ. Коментира и обещанието на опонентите от ПП-ДБ за вкарването на страната в Еврозоната. "Те с цялото си нахалство заговориха - приоритет Еврозона. Техническото решение ние го свършихме с Горанов - банките, стрес тестовете! То ни е обещано, защото ние бяхме най-важните в оня период за Европа", върна се назад Борисов.

Снимка: БТА

И заяви, че не го изненадват излезлите наяве записи по скандала с даренията за ПП-ДБ, който нарече "кеш мания".

"Защото аз съм сигурен. Те са ми говорени на мен, те не са се крили от това. Така беше направена четирилистната коалиция, с кеша. Да, медиите не ги пускат тия работи, но Фейсбук... Аз никаква изненада нямам. Те всичко това са го говорили пред нас", заяви Борисов. И призна, че чак сега си е обяснил защо "всеки ден започваха със службите и с вътрешния министър".

"От тези записи изводът е един - защото са знаели, че са уязвими. И затова искаха техният депутат да стане шеф на ДАНС и да вземат главния прокурор, КОНПИ и тогава кеш манията да отива с пълна сила. Техните хора си ги записват, както и първите записи, така и тези. Те не ме учудват, те са ми разказвали как са правили всичко - кой какво е искал от другите партии", коментира Бойко Борисов.

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ изрази възмущението си, че мястото на катастрофата с автомобила на НСО, в който се возеше Кирил Петков, е било набързо асфалтирано, "без да има дупка, без да има нищо", като добави, че това са направили шефката на Пътното управление във Варна и регионалната министърка, чийто син е кмет от ПП-ДБ. "Забраних да се коментира от ГЕРБ, но да пратиш да асфалтират, да не може утре да се проведе повторна експертиза! За един час асфалтираха. Сега, ако съдът каже - повторна експертиза, край! Всичко вече е провалено", заяви Борисов.

Той се върна и към ареста си, разпореден от бившия премиер Кирил Петков.

"Обидата ми е останала и никога не бих тръгнал да отмъщавам за това, което направиха пред децата в нас. Затова се съпротивлявах и не допуснах смяна на службите и на МВР. Те за това само, че Севда е по-добър пиар от Найо Тицин, я арестуваха пред детето и мъжа й. Да отидеш и да арестуваш пиарката на партията, защото те дразни, защото е по-добра! Това, което изпитваме ние, вече и европейските партньори изпитват към тях, защото много неща станаха ясни - как са заблуждавали. Фалшиви и фалшиви документи! Милиарди отидоха от "Лукойл". Обраха ви, като как се обира от джебчиите разсеяна жена, разсеяни бяхте и ви обраха милиарди - по лев от всеки джоб", обърна се към залата Борисов.

Снимка: БТА

Той призова симпатизантите и членовете да работят не за привличане на твърдото ядро на ГЕРБ, което е останало вярно, а за хората от периферията и колебаещите се да гласуват. "Ние с нашите грешки, с нашите недалновидни решения някой път, доведохме от милион да станем 700 хиляди. Сега така трябва да работим, че този милион да са убедени, че няма да ги повтаряме. Насочете се към колебаещите се и тези, които не гласуват - тях трябва да привлечете, че сме се променили", поръча на своите Бойко Борисов.

Заедно с Борисов във Велико Търново бяха водачът на листата за национален парламент на ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов, Владислав Горанов, както и номинираните за евродепутати Росен Желязков и Ева Майдел.

Снимка: БТА

"Няма друга партия да изведе държавата напред, това е партия ГЕРБ с нашия лидер Бойко Борисов", откри предизборната среща кметът на града и председател на НСОРБ Даниел Панов.

"Ние ще се погрижим България да бъде стабилна и да не бъде продадена. На мен се падна честта да водя този отбор", заяви Костадин Ангелов и представи кандидат-депутатите. "Неофициална партия са нашите опоненти от ПП, това е огромната разлика в класите, в моженето и в резултатите между ГЕРБ и фалшивата Промяна. За мен те си остават шумкари", заключи водачът на търновската листа на ГЕРБ-СДС.

"Къде е магистралата до Велико Търново, къде е пътят до границата в Русе, се питам аз, а знам, че се питате и всички вие. 1% е усвоила България по парите от Плана за възстановяване в частта за общински проекти. Три години, един процент!", възкликна евродепутатката Ева Майдел. А бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов заяви, че страната е загубила много ценно време и пораженията не са само във финансово изражение.

Скрийншот: Фейсбук

"Изпочупи се моделът на правене на политика, културата в общуването между политиците и хората, администрацията спря да работи. Администрацията на централно ниво има нужда от години проветряване, а всичко това влияе на качеството на живота на всички вас", констатира Горанов. Той прогнозира, че с едно грамотно управление след година - година и половина можем да се върнем при политиката на растеж. "Ние на четвъртата година от ПВУ с 3 процента изпълнение някак си оцеляваме, показваме, че не е имало смисъл от Плана, а представяте ли си къде щяхме да бъдем, ако правилно управлявахме еврофондовете?", отбеляза Горанов.

"Оказа се, че тези млади хора, освен липсата на политическа култура, страдат и от липсата на морални дефицити", заяви Горанов по адрес на ПП-ДБ. "Няма да припомням как лидерът на опозицията беше арестуван по дописки от Гугъл, но може би това е късметът на ГЕРБ, защото показа на цялото общество какъв тип хора ни управляват. Те не можаха да ни пречупят и винаги трябва да имат предвид, че тяхното поведение винаги ще бъде оценявано и кармично, не само днес. И ако мястото на една катастрофа можеш да го асфалтираш, то последиците от грешно управление не можеш", заключи Владислав Горанов.

 

Избори за `членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!