Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че да бъде обвиняван в колаборации или подкрепа за ГЕРБ е абсурдно и че управляващата партия знае, че няма как да получат тази подкрепа. Така отговори той на въпрос дали е подкрепил Елен Герджиков за председател на Общинския съвет, каквито твърдения се появиха в медиите.

"Обвиненията, че съм дал гласа си за Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, с или без моя глас, независимо за кого съм го дал. ГЕРБ знаят, че не могат да разчитат на подобна подкрепа, и то много добре го разбират,  действията на "Спаси София" винаги са го показвали", каза още Бонев тази сутрин пред bTV.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ беше избран за нов мандат и положи клетва заедно с общо 61 общински съветници. 

На въпроса защо не иска да казва за кого е дал гласа си, след като едно от предложенията на "Спаси София" беше вотът да е явен, Бонев обясни, че ще работи в новия правилник това да е именно така, но не разкри тайната на вота. И поясни, че когато се промени, ще поиска да заеме зам.-председателското място в Общинския съвет.

"Вотът просто е таен. Аз съм принципен човек и искам когато има принципност на тайния вот, така да си остане", каза той.

И подчерта:

"На мен също не ми е приятно, че ГЕРБ имат мнозинство в Столичния общински съвет, не ми е приятно, че Йорданка Фандъкова спечели изборите и смятам, че това ще бъде загуба от 4 години за развитието на София. Но, в крайна сметка, тя е кмет, ГЕРБ имат мнозинство и е нормално да имат председател на общинския съветПартията, която е спечелила най-много мандати и е управляваща, е нормално да има председател".