МВР не е укривало случаи на насилие и няма полза да го прави. Около това мнение се обединиха бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски относно разпространените кадри с полицейски произвол от протестите на 10 юли миналата година. 

"Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд. Призовавам разпространените в петък от временната парламентарна комисия видео кадри да не бъдат използвани за нагнетяване на политическо напрежение и омраза в българското общество", написа във Facebook Маринов и добави:

"Категорично не приемам превишаването и злоупотребата с полицейски правомощия, както и противозаконни действия, извършвани срещу полицейски служители, изпълняващи своя служебен дълг".

Христо Терзийски призова този случай да не бъде използван за разчистване на сметки с политическите опоненти и за сеенето на раздори в обществото.

"Нека както се разследват справедливо случаите на превишаване и злоупотреба с полицейски правомощи, така да се разследват и случаите на насилие срещу български полицаи! Нека истината бъде еднаква за всички, защото благодарение на работата на българската полиция успяхме да запазим гражданския мир в нашата страна!", заяви той в социалната мрежа.

Коментарите за случая на политическите лидери, които призоваха отговорните да бъдат съдени, бяха много остри. А председателят на НС Ива Митева свиква извънредно заседание на парламента заради кадрите във вторник, на което трябва да бъде изслушан вътрешния министър относно взетите мерки.