Направена от експертите проверка установила, че предоставеното дирекция помещение за проверка на работата на областния началник на полицията е било оборудвано с техника за аудио и видеонаблюдение, даваща възможност разговорите да се контролират от съседна стая. Това обяви миналата седмица министър Цветанов, който още тогава се закани да уволни комисар Тончо Михайлов. Михайлов ще получи обезщетението, което му се полага, каза днес Цветанов и посочи, че не приема за състоятелно неговото обяснение, че кабинетът е оборудван със СРС, съгласно заповед на Христо Величков от 1989 година. По думите му оборудването е станало през последните три-четири години.
Алекси Алексиев, досегашен ръководител на сектора за борба с организираната престъпност в Областната дирекция на полицията в Стара Загора, е назначен за временно управляващ дирекцията, съобщи още Цветан Цветанов. Той представи лично Алексиев пред състава на дирекцията. 42-годишният вече бивш шеф на антимафиотите работи от 1991 година в системата на МВР. Завършил е Висшето военно училище “Васил Левски” – Велико Търново. Постъпил е на работа в МВР на 01.11.1991 г., като е заемал различни офицерски длъжности във ІІ-РПУ – София и РПУ – Казанлък. От 1 октомври 1995 г. Алекси Алексиев е назначен на работа в  РЗ  БОП – Стара Загора и от 8 юни 1998 г. оглавява групата в Казанлък. От 25 април.2007 г. е началник сектор “БОП” в ОД МВР – Стара Загора.
Сформира се Комисия от експерти, която да извърши комплексна проверка на ОДП в Стара Загора, обяви министърът. Кадрови промени ще има след уточняване на резултатите от проверката. Ако бъдат установени нарушения ще бъде информирана прокуратурата.