Поводът за решението на кмета е потъването на пътническия кораб в Охридското езеро, при което са загинали и български граждани. Знамената пред Община Пловдив бяха спуснати на половина в знак на траур.
Годишнината от Съединението на България ще бъде отбелязана в Пловдив с поднасяне на цветя пред Паметника на Съединението без тържествената част, съобщи за БТА Славчо Атанасов. Отменени са всички останали събития. Атанасов уточни, че ще присъстват и официалните лица, сред които и премиерът Бойко Борисов.
В програмата остават военните почести без зарята, допълни кметът.
От 10.30 часа в неделя в катедралният храм "Св. Богородица" Пловдивският митрополит Николай ще отслужи заупокойна молитва за загиналите български граждани в Охрид, на която ще присъства и президентът на България Георги Първанов, каза кметът Славчо Атанасов.
По повод на трагичния инцидент кметът на Асеновград д-р Христо Грудев отмени утрешните тържества, посветени на годишнината от Съединението.
В гр. Съединение тържествата в събота вечерта ще се състоят само в протоколната си част, съобщи кметът на общината Евгений Маринчешки. Ще бъдe отменена тържествената програма.
По-рано стана известно, че премиерът Бойко Борисов е обсъдил с президента Георги Първанов, намерението си да предложи на Министерския съвет обявяването на ден на национален траур.