Днес ще има променлива облачност, по-значителна над северните и източни райони след обяд. Дневните температури ще са от 5 до 11 градуса. Ще се появи западен вятър, който ще се усилва.

Утре вятърът от запад и северозапад ще се усилва до силен, в Дунавската равнина - бурен и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3, а максималните - от около нула до 5 градуса. Облачността ще бъде променлива.

Съвсем слаби превалявания от сняг са възможни по наветрените части на планините  и североизточните райони, но съществена снежна покривка няма да се образува.

В неделя ще остане ветровито и студено, с променлива облачност. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса. Дневните ще достигнат стойности от около минус 1 до 5, в югозападните райони до 7-8 градуса. Вятърът ще отслабне, но ще продължи да бъде до умерен в Дунавската равнина.

В понеделник минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните слабо ще се повишат.

Във вторник вятърът отново ще се усилва, ориентирайни  се от север и температурите ще се понижават. В полупланинските и североизточни райони ще превали слаб сняг. 

В планините условията за туризъм ще бъдат много неподходящи, дори опасни. Ще духа бурен, по билата - ураганен вятър. Ще бъде студено, а в комбинация с бурния и ураганен вятър усещането за студ ще бъде като при температури под минус 20 градуса.


Вижте дългосрочната прогноза на Дир.бг