13-годишно момче загина, след като мъж с меч нападна петима души в североизточен Лондон.

Двама полицаи и двама граждани са в болница след нападението.

Двамата полицаи са получили "значителни" наранявания, но са без опасност за живота и ще бъдат оперирани.

Британската полиция арестува мъжа, въоръжен с меч, след сигнал, че днес в Североизточен Лондон е имало нападение с хладно оръжие и има петима ранени, по първоначална информация. Същевременно столичните сили на реда съобщиха днес, че инцидентът не се смята за свързан с тероризма, съобщи Ройтерс.

Снимка: БТА/АР

36-годишен мъж е бил арестуван, след като бил получен сигнал за автомобил, който се е врязал в къща в района на гара "Хейнолт", съобщи лондонската полиция. Силите на реда уточниха, че заподозреният е атакувал минувачи и двама полицейски служители. Според представител на полицията няма индикации, че в момента има заплаха за обществото.

Снимка: БТА/АР

"Той имаше голям самурайски меч. Беше огромен меч. Видях всичко от прозореца на спалнята си. Мъжът отиде на алеята, която е няколко къщи по-надолу. Аз изтичах навън и тогава полицията го залови, използвайки електрошок", разказва пред Би Би Си Крис Бейтс, очевидец на случката.

Снимка: БТА/АР

"Ужасно е. Хората ходят на работа, а децата им - на училище. Това е последното нещо, което някои би искал да види - тичащ човек из района със самурайски меч в ръка", казва още Крис Бейтс.

Снимка: БТА/АР

"Държат ме в течение за сутрешния инцидент край гара "Хейнолт". Мислите ми са с пострадалите", заяви британският вътрешен министър Джеймс Клевърли в социалната мрежа "Екс".