Сигналът за стрелбата е подаден в 14.36 ч. Двойното убийство е извършено в междублоково пространство на бул. "Владислав Варненчик" в района на автогарата в морския град.

На място веднага са изпратени полицейски екипи и "Спешна помощ". Те обаче са открили жертвите вече мъртви. Тялото на младежа е било в лек автомобил "Рено Сценик", а трупът на младата жена е открит на земята до колата.

Вижте снимки от местопрестъплението >>>

Все още няма официална информация за възрастта и самоличността на убитите. Според очевидци обаче те са на видима възраст 18-20 години.

Убиецът пък е бил нисък мургав мъж с очила, съобщи Дарик радио. Той е извършил двойното убийство от упор пред очите на много свидетели, които са чули 8 изстрела.

"С черен костюм, черни очила. Виждам го – зарежда, стреля, зарежда, стреля. Момчето и момичето лежаха там. Не ги познавам, не са от нашата махала и колата не е, и двете коли не са. Той избяга пеша", разказа очевидец пред БНР.

Стрелецът е показал неприлични жестове на жертвите и е крещял неприлични думи. Според един от очевидците, мъжът е имал и втори пистолет.

Малко по-късно директорът на Центъра за спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева съобщи, че на ул. "Крепостна" 12 е открит мъж, прострелян в главата, предаде "Фокус". Той е откаран в тежко състояние в шокова зала. Предполага се, че това е извършителят на двойното убийство.

От МБАЛ "Света Анна" съобщиха, че 39-годишният мъж е в кома и е с опасност за живота. Той е с кръвоизлив в мозъка и вероятно ще бъде опериран, предаде БТА. Куршумът е влязъл през челото и е излязъл през тила.

Около 17.30 ч. тялото на убитата млада жена бе откарано в Съдебна медицина. Огледът обаче продължава, а от МВР все още не дават никаква официална информация.